Franka Zet Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Myślisz, że poprawiali Szekspira ? Poprawek do Twojego wiersza O, przyjęłam go z dusznym nagromadzeniem słów pod koniec i tak trzymam :)
Bea.2u Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) idę do Twojego wiersza... zakradam się z niemałą ciekawością ;)
zak stanisława Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda , że bez wzruszeń, a tak by się chciało ... cmook BEo!!!
Bea.2u Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda , że bez wzruszeń, a tak by się chciało ... cmook BEo!!! Cmok od Żaczki - spalę raczkiem się przypadkiem ;) szkoda. i szkoda, że tych wakacji między nimi nie było... ;) chlip.. miło Cię znów widzeć :)) buziaczki /b
Stefan Nawara Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetna impresja, która ma tytuł o dwa słowa za długi. Które? Sam nie wiem. Ale na pewno cztery sylaby. Może "między nami"? W ogóle ten tytuł jest z innej bajki... A może krotko: "Pocztówka, której nie było" ? Stefan
Bea.2u Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetna impresja, która ma tytuł o dwa słowa za długi. Które? Sam nie wiem. Ale na pewno cztery sylaby. Może "między nami"? W ogóle ten tytuł jest z innej bajki... A może krotko: "Pocztówka, której nie było" ? Stefan Poddaję się, dlaczego za długi?? dlaczego cztery sylaby??
Stefan Nawara Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetna impresja, która ma tytuł o dwa słowa za długi. Które? Sam nie wiem. Ale na pewno cztery sylaby. Może "między nami"? W ogóle ten tytuł jest z innej bajki... A może krotko: "Pocztówka, której nie było" ? Stefan Poddaję się, dlaczego za długi?? dlaczego cztery sylaby?? Może jest za długi o "między nami". To taka dosłowność.
Bea.2u Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poddaję się, dlaczego za długi?? dlaczego cztery sylaby?? Może jest za długi o "między nami". To taka dosłowność. kurczę, ale dlaczego o te cztery sylaby?? a między nami... :) między ustami a brzegiem pucharu między nami białe czasem wersy oceanów ;)
Stefan Nawara Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może jest za długi o "między nami". To taka dosłowność. kurczę, ale dlaczego o te cztery sylaby?? a między nami... :) Pocztówka już sama w sobie jest slodka, miła, oczywiście osobowa. Więc to między nami trochę dopowiada to, co juz w pocztówce jest. Ale może się nie tak jak trzeba wczytałem. Stefan między ustami a brzegiem pucharu między nami białe czasem wersy oceanów ;)
aluna Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kocham dobre tytuły :) ale pod nimi musi się kryć dobry tekst pozdrawiam /b Z uroku przesłania...dziękuję za piękną poezję! Posłucham! Upalnie! Ania
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Czytam sobie troszkę inaczej. Ale nie będę zmieniał kolejności słów. Pewnie w mojej interpretacji zacznie znaczyć coś innego. Ale to nie jest najważniejsze, tekst budzi coś we mnie. Od Oceanów wolę Bałtyk, bez podtekstów. Jako ryba jak zwykle kieruję się uczuciem. Pozdrawiam Krzysiek
bona Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Na pewno enigmatyczny, nie do końca jednak; tytuł mówi bardzo dużo. Wiersz zgrabny. Pozdrawiam :)
f.isia Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sie przyznam bez bicia, że ostatnio omijałam "Cię" łukiem ;) no - bez zbędnych roztrząsań - nie "pasiły" mi Twoje teksty zaglądnęłam, bo zaintrygował mnie szyld "polecamy", i nie żałuję :) ale nie byłabym f.isią, gdybym nie dorzuciła swoich czygroszów Bezduch krew krąży inaczej bez wzruszeń - brzeg obsiądą krzykiem kamienie mewy białe wersy Oceanu ;) ps. tak trzymaj, pozdrawiam :)
Bea.2u Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kurczę, ale dlaczego o te cztery sylaby?? a między nami... :) Pocztówka już sama w sobie jest slodka, miła, oczywiście osobowa. Więc to między nami trochę dopowiada to, co juz w pocztówce jest. Ale może się nie tak jak trzeba wczytałem. Stefan między ustami a brzegiem pucharu między nami białe czasem wersy oceanów ;) tak dopytuję się, bo myślałam, że z melodyki wiersza coś wywnioskowałeś, pamiętam, że masz ucho do rytmów. że coś tam zaszumiało... ja taka trochę przygłucha w tym temacie ;) pozdrawiam :) /b
Bea.2u Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kocham dobre tytuły :) ale pod nimi musi się kryć dobry tekst pozdrawiam /b Z uroku przesłania...dziękuję za piękną poezję! Posłucham! Upalnie! Ania buziaczki, Alunko :))
Bea.2u Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło gościć pod wierszem i że zagadał, choć po swojemu :)) Bałtyk jest swojski, chłodny i mieści się od do, w dodatku kapryśny, jak kobieta. Oceany dla Ziemi są powiedzmy jak wanna w którą wpadasz cały. Właściwie, to wystaje chyba tyle lądu, ile naszego ciała podczas kąpieli, czyż nie? uczucia zawsze mile widziane, moje tym razem toną w oceanach ;) Dzięki i pozdrawiam /b
Bea.2u Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam :)) moje tytuły często więcej mówią niż wiersze, są kwintesencją lub nawet puentą czasami. dziękuję za dostrzeżenie mojej zgrabności, to piękne słowa na dobry początek :) Pozdrawiam serdecznie /b
Bea.2u Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sie przyznam bez bicia, że ostatnio omijałam "Cię" łukiem ;) no - bez zbędnych roztrząsań - nie "pasiły" mi Twoje teksty zaglądnęłam, bo zaintrygował mnie szyld "polecamy", i nie żałuję :) ale nie byłabym f.isią, gdybym nie dorzuciła swoich czygroszów Bezduch krew krąży inaczej bez wzruszeń - brzeg obsiądą krzykiem kamienie mewy białe wersy Oceanu ;) ps. tak trzymaj, pozdrawiam :) :)) szkoda, że omijasz szerokim łukiem, bo zwykle powtarzam się w wierszach max dwukrotnie, każdy jest inny. nie lubię paplać wkółko tego samego a i sposób wyrazu zmieniam, bo wciąż odkrywam coś nowego (dla siebie nowego oczywiście) co do korekty, to wyrzucenie "białych czasem wersów oceanów" zakrawa na grzech śmiertelny. "czasem" - czasem bywa niezbędne, "oceanów" - ba mamy skalę metamakroutopijną ;) w związku z powyższym ledwo żyję, ale i tak fajnie, że wpadłaś. :) Pozdrawiam /b
iggy Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry, chociaż początkowo 'bezduch' mnie drażnił. No ale co tam - niech będzie. pozdr.
Bea.2u Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry, chociaż początkowo 'bezduch' mnie drażnił. No ale co tam - niech będzie. pozdr. a co tam ;) byle nie był zaraźliwy :)) pozdrawiam /b
Rekomendowane odpowiedzi