Rachel_Grass Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 tylko muzyka i muzyka ostatnio, ale muszę zapytać drogich Państwa. otóż więc zatem pytam: jakie są Wasze ulubione zespoły? poprosiłabym jedynie o nazwy, ew. linki do wybitnych utworów. thanks from a mountain ;)
Tomasz_Piekło Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Jak muzyka to musiałem się tu pojawić. Ulubionych moich to znasz mniej więcej, ostatnio Smog, ale o tym też chyba słyszałaś. Zrobię odstępstwo od tematu i trochę nowości Ci podrzucę, które musisz posłuchać:P Nurses, nieokiełznani;) www.heinrichmaneuver.wrzuta.pl/audio/auGH50pH8Rp/nurses_-_technicolor Julian Plenti, solowa projekt wokalisty Interpolu:D www.youtube.com/watch?v=NIsR9KcQTks www.youtube.com/watch?v=8i7jUxPaDNc&feature=related Noah And The Whale www.youtube.com/watch?v=EcwABj_1FKA Wild Beasts, nazwa mówi wszystko;) www.youtube.com/watch?v=DwHoh2vNdiA
Rachel_Grass Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no. to padły twarde reguły wątku, myślałam że wytrzymają dłużej ;) o Smogu nie słyszałam, pójdę sobie zaraz sprawdzić, a z podlinkowanych najbardziej Noah
gość Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 witam, polecam :THE GATHERING i PORTISHEAD Pzdr!
Agata_Lebek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Przy tym rzeczywiście warto zatrzymać uwagę ;) www.youtube.com/watch?v=5J-WpgOzW9A
mały_dzielny_toster Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Counting Crows www.youtube.com/watch?v=AxQtmn_f7Og Tool www.youtube.com/watch?v=uCEeAn6_QJo Fuel www.youtube.com/watch?v=dR7RK9Syy2Y Killswitch Engage www.youtube.com/watch?v=SIWNPvh6ilc :) Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Fuel i Smog rozjeżdżają.
aluna Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zauroczona sygnaturą Bei,przyjaciele w zachwycie! Mi Amor www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&a ... re=related
Marcin Gałkowski Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 The Doors, Miles Davis, Opeth, Beatelsi, Marilyn Manson, Bjork... za dużo tego, żeby wszystko wypisać;)
Mr.Suicide Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Control Denied, Death, Meshuggah, Opeth, Nevermore, Cynic, Neuma, SAMO, Sceptic, Burzum, Mirrorthrone. Mahavishnu Orchestra, Mike Stern, George Benson, John Scofield, Robert Cray, Charlie Musselwhite, Muddy Waters, Son House, Charley Patton, Robert Johnson. O Jezus. Marcin ma rację. Za dużo tego, aby wszystko wymienić i przy okazji o niczym nie zapomnieć. Pozdrawiam.
paper_doll Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nazwy, nazwy, nazwy Już chyba wszystko powiedziałam w tym temacie ;) Ale ja z tych powtarzających się ;) Zatem - od wielu lat niezmiennie Tool. I to chyba jedyna, niezmienna kapela w moim repertuarze. Mam sentyment ogromny i właściwie nie bardzo pasują do pozostałości. Zatem ostatnio intensywnie zasłuchuję się w The Cinematic Orchestra, poza tym Mark Lanegan i jego projekty i projekciki (takie np. "Paper money" Soulsavers wymiata :) ), ogólniej rzecz biorąc - Ninja Tune, 4AD, Neurotrecordings. Bardziej (znaczy się mniej komercyjnie) ogólnikowo - Clann Zu, Crippled Black Phoenix, Gonga, Rufus Wainwright (choć to akurat Geffen Records ;) ), Matt Elliott (i pochodne Third Eye Foundation), Coco Rosie, Antony Hegarty (właściwie to queer - też ogólnie ;) ); Massive Attack, Portishead, Radiohead - to akurat oczywistości :) Nie mam pomysłów, za dużo tego :) P.
Patryk_Nikodem Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Pink Floyd Porcupine Tree
Marcin Gałkowski Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 to dodam jeszcze tylko - ew. - link do wybitnego utworu;)Jimi i Foxy Lady. ten gość był bogiem, zwykli ludzie takich rzeczy nie robią. www.youtube.com/watch?v=OqQOaA2LPRo no dobra, dwa wybitne utwory;). ten dużo młodszy i mniej znany niestety (co zrobić, czasy takie).Robotobibok - Wymiana tlenu na stacji MIR www.youtube.com/watch?v=zlzz5-2Y5jc
Rachel_Grass Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. the cinematic - chyba odkrycie roku :) et: chociaż całkiem niedawno Rufus też mi dał do myślenia
Rachel_Grass Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 wszystkim oczywiście piękne dzięki i piszcie dalej; będę sobie w najbliższej przyszłości metodycznie, powoli oglądać przytoczonych muzyków z bliska ;)
Magnetowit_R. Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Toola nie lubialem jak i tego calego subpopu, choć na tle pearl jam i soundgarden rzeczywiscie - o niebo lepsze. za to lubie wokal keenana czy jak on tam sie zwie - jego kapelka Puscifer jest ok, "V is for Vagina" dobra plyta. www.youtube.com/watch?v=jh8Unxua1qY to nie klip, to wycinki z fantastic planet - taki kwasowy film z bodajże 1973 r. a teraz z innej beczki - masssakra instrumentalno mentalna www.youtube.com/watch?v=0WptignJ_qs&feature=fvst i inaczej - En Esch - ok 25 lat na scenie altermatywnej, grał w KMFDM MINISTRY PIGFACE tu jakis wynalazek z laską www.youtube.com/watch?v=LGCA7jJxRys&feature=PlayList&p=3778B8DF803B216D&index=78&playnext=2&playnext_from=PL SPK - www.plusultra.org.pl/spk.htm...myslę że warto poczytać www.youtube.com/watch?v=cYQvUpKa7vs -do przesłuchania www.youtube.com/watch?v=PSCPL0e7498 - to jest piekne.... pl.wikipedia.org/wiki/Graeme_Revell - to pozniejszy dorobek revella znów inna beczka www.youtube.com/watch?v=jwvZuf4dEPY - ivka jest wesoła babka a dunaj.... czesi tez potrafią moglbym dlugo bo mam kilka beczek, ale to narazie tyle;)
Waldemar Talar Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 A ja mam problem ze wskazaniem - ale chłopcy z Liverpoolu zawsze mimo upływu wciąż mnie zadziwiają . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi