adolf Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 "W końcu się upomni o nas nocna cisza i ta czarna pustka, której nie ma... nigdzie życie jest zbyt głośne, żeby go nie słyszeć gdy rozbudza światło w kosmosu ciemnicach" * * * Jeśli szept mnie wyda... na głuchotę Nocy co przykłada Księżyc do niebios kielicha aby srebrnym uchem śpiących podsłuchiwać dam się kropce Serca, która zmierzcha, skończyć. Jeżeli jesteśmy tylko kłódką liter kratą zdań, co więzi białą pustkę kartki Za kurtyną skóry amfiteatr czaszki prezentuje echa chód po Mojry nitce. Niech mnie wiatr rozwieje, tam gdzie nie dociera trącając źdźbła trawy – to są palce ziemi co na gwiazd klawiszach zagrają Chopina. A my im Kamilo w zamian nie powiemy Nie ma zmartwychwstania! I nie było życia -- Była tylko miłość, której nie ma dzisiaj.
HAYQ Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Witaj Adolfie, dawno do Ciebie nie zaglądałem. No, jestem pod wrażeniem nielichym.
HAYQ Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Niechcący, za szybko kliknąłem, więc dokończę :) Świetnie napisany i dopracowany wiersz. Chyba poszperam u Ciebie w poprzednich. Od dawna tak masz? ;) Pozdrawiam serdecznie z plusiorem.
Franka Zet Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adolf tak ma nieustająco. Rymy, że pomarzyć, lekkość wiersza. Wypieszczony, ten sonet, Adolfo :)
aluna Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Nie pamiętam kiedy czytałam tak prześwietny sonet! Gratuluję poecie ! Pozdrawiam Autora pięknej poezji! Ania
maria nika Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Trudno zacytować cokolwiek,bo każdy wers ..taki gładki i lekki,zwiewnie się czyta... a jednak - dam się kropce Serca,która zmierzcha,skończyć. Pozdrawiam
Bianka 1 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Gdybym mogła dać plusa to bym dała dwa:) Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Wybacz, że się nie rozpiszę, po prostu... plus. Do poczytania :-).
Almare Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 nieźle, naprawdę. trochę patetyczne i uwznioślone, ale to świadome założenie autora, które wykonał dobrze. :)))
wanesa_ciska Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Dam się kropce serca ,które zmierzcha ,skończyć. podoba mi sie ten wers. Coś się kończy ,ale to nie znaczy że nie znaczyło wcale....... wiersz .b. ciekawy.
emil_grabicz Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Adolfie, ziomek się kłania i pozdrawia. Sonet niezły... Twoje tłumaczenia pierwsza klasa(nie miałem bardzo kiedy o tym Ci napisać, więc hurtem). Zwraca uwagę szlachetność rymów i sonetowy mikroklimat. Pozdrawiam :)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz o poznaniu ze "spotkaniem" w tle. A może odwrotnie. Drażni frazeologiczne powinowactwo z pierwowzorem i moralitet naszych czasów w poincie. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi