Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Jeszcze tylko uśpię ostatniego papierosa z ust dymem nakarmię wyobraźni chmurę strachu przed nocą bo nic nie potrafi zagłuszyć oczekiwania snów o spacerze na wielkiej równoważni miedzy uczuciami już Twój oddech na poduszce wyrównany rachunek sumienia pozwoli mi przyjść bliżej niż chcę opowiem Ci teraz bajkę tę samą co wczoraj
Bea.2u Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no no.. aż zanimówiłam nawet palenie wybaczam ;)
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Ciekawie ujęte myśli, podoba się, pozdrawiam.
Szmuel Gelbfisz Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 [quote] Jeszcze tylko uśpię ostatniego papierosa z ust dymem nakarmię wyobraźni chmurę świetne, świetne, świetne, po trzykroć świetne ! Reszta gorsza, ale to ... echhh chylę czoła.
Toby Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 dość ascetyczne obrazowanie, zatrudnienie do wiersza "przedmiotów" codziennego użytku (papieros, sen, poduszka...), stonowanie emocji i puentowe ich zapętlenie generują wrażenie, że w takim ujęciu kumuluje się właśnie siła tego tekstu :) pozdrawiam Tomek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Palenie pomaga mi utrzymać wagę na poziomie 100 kg. ;) Więc cieszę się że zostało mi wybaczone. Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny i miły komentarz. Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetne, świetne, świetne, po trzykroć świetne ! Reszta gorsza, ale to ... echhh chylę czoła. Dzięki i pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie bardzo że ta kumulacja udała się. ;) Pozdrawiam krzysiek
aluna Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Urzekłeś mnie ,,,nie po raz pierwszy...ha! Pięknie i juuuuuż! Cieplutko ! Ania
im_presja Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 bajka się skończyła. królewna nie wytrzymała psychicznie:) bardzo współczesna bajka, z chęcią się zaciągnę raz jeszcze..
Krzysztof_Kurc Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie pozdrawiam i dziekuję. Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, pozdrawiam bajkowo. ;) krzysiek
BARBARA_JANAS Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu trochę poucinałam i kupuję : Jeszcze tylko uśpię ostatniego papierosa dymem nakarmię chmurę - jeśli papieros to wiadomo, że z ust...:)) strachu przed nocą bo nic nie potrafi zagłuszyć snów o spacerze na równoważni miedzy już Twój oddech na poduszce wyrównany rachunek sumienia pozwoli mi przyjść bliżej niż chcę opowiem Ci teraz bajkę tę samą co wczoraj pozdrawiam...
Franka Zet Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Ładny ten wiersz, nastrojowy. Basia poucinała ciut i to mi odpowiada - może poza Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , bo słowo "usta" podkreśla wieczorne podchodzenie do poduszki. Usta w nocy są bardzo ważne, gdy obok jest ktoś inny, choćby nawet chwilowo dymek z papierosa. Miękka atmosfera tego wiersza, jak by kot na paluszkach chodził. Tylko - tnij, Krzysiu, więcej :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu trochę poucinałam i kupuję : Jeszcze tylko uśpię ostatniego papierosa dymem nakarmię chmurę - jeśli papieros to wiadomo, że z ust...:)) strachu przed nocą bo nic nie potrafi zagłuszyć snów o spacerze na równoważni miedzy już Twój oddech na poduszce wyrównany rachunek sumienia pozwoli mi przyjść bliżej niż chcę opowiem Ci teraz bajkę tę samą co wczoraj pozdrawiam... Dzięki Barbaro za poświecony czas i zakupy. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wciąż zbyt rozgadany jestem. Cieszy mnie że daje się odczuć klimat, to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi