Waldemar Talar Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 powiedzieć prawdę która może swą siłą zawalić jedyny most łączący dwa brzegi czy poczekać aż sam się zawali pod ciężarem zebranych kłamstw i dalej udawać że nic się nie stało pomimo tego iż coraz bardziej zaczyna bolec sumienie
teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 trudne pytania...co lepsze? słodkie kłamstwo, czy prawda?...i z jednym i z dugim potem trudno żyć, jednak wybrałabym prawdę, bo uważam ją za jedyną sznsę ratowania "jedynego mostu" - prostota wiersza ujmuje, jest taka bliska miedzyludzkiej więzi; już ona sama jest mostem do serca drugiego człowieka; ładnie Waldku, bo napisałeś ten wiersz sercem serdecznie pozdrawiam :):) życzę miłego dnia Krystyna
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 dylemat wielu dojrzałych ludzi prawda potrafi zabić szkoda że nie moja ulubiona forma pozdrawiam Jacek
Baba_Izba Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Przeczytałam, to odwieczny dylemat, ale niektórzy nadużywają "dobrego kłamstwa" w imię mniejszego zła. Faktem jest jednak, że pewne niedopowiedzenia można zrozumieć, zależy jakiej sprawy dotyczą. Pozdrawiam - baba
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Hołduję prawdzie. Jeśli nie chcę lub nie mogę czegoś powiedzieć, nie mówię o tym. Ponoć jakiś słynny szpieg powiedział: "Jedną z najważniejszych zasad których przestrzegałem była: 'Nie kłam, bo zapomniesz'. Myślę, że dużą sztuką jest żyć tak aby nie musieć kłamać, czyli tak by nie mieć nic do ukrycia. Zastanawiam się, czy nie jest to największa, najważniejsza, ale i najtrudniejsza sztuka w życiu. Dla mnie jest. Pozdrawiam serdecznie.
maria nika Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Powiedzieć prawdę...dwa brzegi... ładnie napisane o szczerości pomiędzy...nie ma co,małe czy duże ,mniejsze zło czy całkiem małe,jakkolwiek by to nie nazwać - nie darmo już pisali,że tylko prawda nas wyzwoli... wiersz na tak,podoba się ...lepiej przecież,by nie bolało sumienie... Pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki Krystyno - za kom. do wiersza no i oczywiście za to że się spodobał. pozd.i życze miłego wieczoru
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale mimo to wielkie dzięki Jacku za wgląd i szczerość również pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Mila Babo - dzięki za przeczytanie tego odwiecznego dylematu . życzę dobrej nocy
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Mila Babo - dzięki za przeczytanie tego odwiecznego dylematu do którego ciężko jest się przyznać ...nie wszystkim na szczęście. życzę dobrej nocy
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Sylwestrze za przeczytanie i bardzo ciekawy kom. spokojnej nocy życzę
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Maria - nika - dzięki za przeczytanie oraz za miłe słowo o wierszu . pozd. serdecznie
Waldemar Talar Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje za wgląd Judytko - Niby prosto ale jednak ciężko ... pozd.
zak stanisława Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśeli most jest jedyny, to nie mowić prawdy, albo ją omijać, jestem za taką opcją a wiersz dobry Talarku:))) cmook
Waldemar Talar Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśeli most jest jedyny, to nie mowić prawdy, albo ją omijać, jestem za taką opcją a wiersz dobry Talarku:))) cmook Cieszę sie słysząc od ciebie Stanisławo że wiersz dobry jest. Twą ocenę bardzo sobie cenie - bo pozwala bardziej różowo patrzeć w dal. również słodko pozdrawiam .
Witek_Zaborniak Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 strzał w dziesiątkę. Pozdarwiam
Waldemar Talar Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Witku za przeczytanie oraz za tak wysoką ocenę . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi