Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz dedykowany moim rodzicom *** czytam biały list od niej niezgrabnymi palcami w domu cisza i spokój tato posadził gruszę nadał jej nawet imię jutro wielkie sprzątanie przecież artur przyjeżdża pisze także że tęsknią i że czule całuje jeszcze podpis na dole tak zabawny dziewczęcy kilka szlaczków tą dłonią co ją czuję na głowie wciąż i wciąż u mnie ciągle to samo kreślę pismem po ojcu nakręcany zegarek hałaśliwy telefon u mnie nikt niczego nie nazywa po imieniu
Arena Solweig Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Michale, to jest styl, który mnie wzrusza, prosty, pełen zadumy, nasaczony ciepłymi słowami i które tyle kryją ... wiem, nie należę do awangardy i choć próbuje zrozumieć nowatorstwo i popieram, dziękuję za ten wiersz i zabieram ze sobą. O formie niech się wypowiadają inni (może "wciaż" wystarczy raz ?). Pozdrawiam ciepło - Arena
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 po prostu... pięknie niesamowicie to napisałeś zobaczyłam tą gruszę i twojego ojca z łopatą, który na nią spogląda z dumą.. i tą tęsknotę poczułam tak mocno.. jejku.. śliczny skarbek - zabieram ze sobą pozdrawiam Emilka
Alicja Powroźnik Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jestem zachwycona! czuje jak każdy wers delikatnie rozlewa się w moim wnętrzu... no i teraz widać jakie mam "niezgrabne palce" w porównaniu z Twoim pisaniem,a droga była daleka... Pozdrawiam
Marta Magdalena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wydaje mi się, że sam początek zbyt głęboko zmetaforyzowany w porównaniu do całej reszty. ale niewątpliwie to jest wiersz. i to dobry wiersz. nie idealny, bo można by klika rzeczy poprawić, ale dobry. to miłe.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo serdecznie dziekuję za komentarze pozdrawiam kowalski
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja sądzę, że jest w sam raz:) rzecz gustu - gdybyś wymieniła miejsca, które uważasz za słabsze mógłbym majsterkować... ale ogólnie cieszę się, że chwalisz - pozdrawiam gorąco kowalski [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 31-07-2004 21:45.[/sub]
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 i ja się dołączę do pochwał, bo naprawdę sie podoba (chociaż ja sobie go inaczej "zinterpretowałem") bardzo "przyjemnie" napisane pozdr
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no no... Klaudiuszowi przypdłem wreszcie do gustu:) - dzięki! pozdrwiam gorąco
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podobno Bóg zaproponował człowiekowi, by ponazywał świat, tzn. jego elementy. Czemu nadał imię, to stawało się jego, brał to na własność. Jest w tej historii prawda o języku. W wierszu pojawiają się sformułowania: "nadać imię", "nazywać po imieniu". Myślę, że dotknąłeś, a następnie umiejętnie (!) zagłębiłeś się w problem oswajania świata, Michale. Tekst bardzo mi się podoba nie tylko ze względu na temat. Odnajduję w nim bliskie obrazy i emocje. Gratuluję i pozdrawiam. A. (może tylko Artur i Rodzice z wielkiej litery)
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szczerze dziękuję za obszerną opinię - co do dużych liter nie mam pewności, muszę to przemyśleć cieszę się, że utwór przypadł do gustu pozdrawiam gorąco kowalski
Czaruś Mućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Takie wiersze życzyłbym sobie czytać częściej na tym portalu. Dużo czułości, ale bez ckliwości. Świetne "nazywanie", bardzo dobry według mnie zapis. Jedno bym usunął. "Słowo biały". Chyba, że ma to jakieś ukryte znaczenie, ale niestety, nie rozszyfrowałem tego. Czaruś
Aleksandra Anna Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cudownie. Z uczuciem, ale bez banałów.
marzenka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wzruszyłam się i za to dziękuję... Zabieram do ulubionych i życzę, aby dalej Pan takie wiersze pisał. Pozdrawiam!
Ona_Kot Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nareszcie! nareszcie moge postawić piątkę :) z minusem, ale jednak... ufff, wielkie, ogromne dziękuję :D pozdrawiam serdecznie
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Panie Czarku - piekny komplement, miłe słowa. Co do 'biały' nie chciałbym tłumaczyć, tak się przyjęło, że autor nie objaśnia 'o co chodzi'. Cieszę się, że Pan zaglądnął - pozdrawiam Kowalski
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 „Cudownie. Z uczuciem, ale bez banałów.” Dziękuję pięknie - uwielbiam takie komentarze;) pozdrawiam „Wzruszyłam się i za to dziękuję... Zabieram do ulubionych i życzę, aby dalej Pan takie wiersze pisał. Pozdrawiam!” także i ja sobie życzę... dziękuję ‘nareszcie! nareszcie moge postawić piątkę :) z minusem, ale jednak... ufff, wielkie, ogromne dziękuję :D ‘ a za cóż ten minus? Miło, że wiersz się podoba pozdrawiam Kowalski
Mała_Zielona Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [quote]Z uczuciem, ale bez banałów nie ośmielę się skomentować - powiem tylko, że tak wyrazistej tęsknoty jeszcze nie czytałam wielki +
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więcej śmiałości życzę - miłe słowa bardzo mnie cieszą dziękuję serdecznie i pozdrawiam kowalski
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wczoraj już obczytałam sobie ten wiersz kilka razy. I powiem panu, że dobrze wrócić do niego. Lubię małe literki. W tej formie i takiej poetyce - sprawdzają się świetnie. Urzeka w tekście ta, z "wysokiej półki" zwyczajność, czyste, jasne środki wyrazu. No i klimat. Bardzo mi blisko do tego wiersza. duże wrażenie - pozdrawiam - Mirka
Rekomendowane odpowiedzi