Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 przywołany czterolistnym zaklęciem wyłoniłeś się z poranną rosą malując moje obsesje rozlane szarością wymieszałeś z niebem na palecie nie znam się na malarstwie wieczorem pozowałam do snu gdy zerwałeś ze mnie nagość oddaną w nieśmiałym pośpiechu tylko obraz podkłada nagły ból amputacji niechcianego wspomnienia nie zachodzi się w miłość od pierwszego portretu
Sfinks13 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Ciekawy wiersz i mnie przytrzymał na wnikliwe przeanalizowanie treści ,,nie zachodzi się w miłość" piszesz jak W Szekspir i nieżle Ci to wyszło, ba i tytuł jest superasty, jak i całość, gdyż potrzeba tęgiego umysłu aby zrozumieć Twoje myśli serdecznie 13
stokrotki w rosole Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 intrygujące;) Stokrotkowo!
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Sfinksie za zatrzymanie a porównanie do Szekspira no, no to chyba ja teraz muszę przytrzymać się fotela:))) pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stokrotne dzięki za wizytę i... intrygujące pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 zauroczenie...powszedniość...ból zawodu...tak mi się skojarzyło; piękne powiązanie tytułu z pointą; jednym słowem ładnie Grażynko :) serrdeczne pozdrówki
Poskromiciel_Piura Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zgadzam się ze Sfinksem- ciężko jest rozgryść i to mi się własnie podoba. Ładnie...pozdrawiam!
Sfinks13 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Grażynko Ty mnie skrzydłami nie strasz , bo jak wyfruniesz, to co ja biedula będę czytał, a jak zamienisz się w kruka to już mnie pogrzebion zanim wrócisz do postaci homo sapiens :):):):) serdecznie 13
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu przenikasz mnie... i to cieszy jak również opinia jednym słowem dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poskromicielu duże dzięki za podoba i ładnie a czy ciężko rozgryźć, myślałam że nie ale to tak się wydaje tym co piszą bo znają własny zamysł z wierszami innych też często mam problem ale takie bardzo mnie wtedy przyciągają pozdrawiam serdecznie
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj Sfinksie coś mi się wydaje że gdybyśmy się spotkali przy kawie to tak byśmy się rozgadali że kawa z nudów wypiłaby siebie samą:))) dziękuję za ponowne depnięcie pozdrawiam serdecznie
anna_rebajn Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Nie będę oryginalna, jeśli powiem, że i mi bardzo się podoba - wiersz bardzo obrazowy. Podobają mi się metafory, zwłaszcza puenta. Duuuuży plus.
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno dla mnie: bardzo się podoba - brzmi bardzo oryginalnie bo to jest zachęta do dalszego pisania dziękuję pozdrawiam serdecznie
Pablo_Pikaso Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podziwiam wyszukane metafory Grażyno co do skojarzeń mam dwie opcje ale jeszcze się zastanowię chyba tu wrócę może jutro "wyłonię się z poranną rosą" szacuneczek
Judyt Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 ciekawy jest ten wiersz- ujęcie go tak a nie inaczej, co prawda czytałam go chyba z 5 razy zanim się przekonałam, ukazuje zdaje się mieszane uczucia także jak mieszanie barw oby więcej tych kolorowych, serdecznie J.
Niemy Krzyk. Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 świetny- nic dodać, nic ująć:) pozdrawiam ciepło..(:
Pablo_Pikaso Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 wracam dokończyć swoją myśl wczorajszą i tak pierwsza opcja oscyluje wokół tego co napisała Teresa więc nie będę powtarzał druga - której jestem już dziś pewien na bank to puenta pięknie zamykająca wiersz ale zawierająca też przestrogę jak łatwo błękit przejdzie znów w szarość (ból) jeśli za bardzo zachłyśniesz się jaskrawym błękitem zauroczenia i stąd tytuł jakże trafny część ukazująca zauroczenie trąca mi subtelnym erotykiem natomiast zakończenie umoralnia poucza że fascynacja to jeszcze nie miłość uff chyba się wywiązałem:) świetnie rozegrane Grażyno szacuneczek
AnkaJ Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Piekny, mądry, refleksyjny, dziękuję :) Pozdrwim serdecznie. AnkaJ
Grażyna_Kudła Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Judyt trafiłaś w dziesiątkę z mieszanymi uczuciami dziękuję za czytanie (bardzo mi pochlebia że 5 razy) i ciekawy a co do kolorowych dziękuję, będą... choć nie na palecie:) pozdrawiam serdecznie
Grażyna_Kudła Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Niemy Krzyku takie słowa pod wierszem inspirują do pisania pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi