teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 idzie na deszcz wezbranie lada moment wypuści krople zieleń łakoma krynicy tka dywan na kanwie soczystych kolorów ptasi rejwach przy wtórze wietrzyka ćwiczy weselnego marsza pod sosnami mrówcze zastępy znoszą żywiczny budulec na dom pod błękitną kopułą wkrótce zakwitnie drzewko życia
Marlett Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Tereso Wiosennie i bajkowo w soczystości kolorów rodzi się życie:) Nie do końca jestem przekonana co do tytułu, ale pozostawiam to do rozpatrzenia Autorce:) PozdrawiaM.
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 cos sie Krysiu rozpadałas...ale tak lirycznie:):) cmook:)
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett! Zastanawiałam się nad tytułem...moim zdaniem stanowi klamrę z pointą i wynika (metaforycznie) z treści...deszcz, poruszenie, przygotowania (ruch, pośpiech niczym burza) i potem "tęczowa brama" (też symboliczna - azyl, szczęście itp.) Dziękuję za sugestie. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beatko, ten deszcz jest ożywczy, taki typowo majowy, gdy deszcz i słońce występują jednocześnie (wczoraj tak było i czułam się tak fajnie mimo, że zmokłam odrobinę:)...w życiu jest podobnie:) dziękuję i przesyłam całusa :):)
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Osobiście nie zmienałbym tytułu, a to dlatego, że jest indywidualny i wyjątkowo jest celny do całości treści, a i ba jest inny zaskakujący, to nie kaszka z mleczkiem, co do treści to , co można napisać bardzo ciekawe przedstawienie przyrody , a i można też rozumieć dwuznacznie, że drzewko życia to np narodziny dziecka, czyli jak zawsze Krysiu podoba się hehheh kiedy będę pisał jak TY !!!!!!!!!!!! Pomocy Pani Krystyno w pisarskiej karierze nic nie wychodzi na czystym papierze serdecznie 13
bazyl_prost Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 jego kwiatów pączki były takie drobne jego owoce będą...? tak brakowało mi słowa ogromne
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (...) ogromne? Czy to miałeś na myśli ? Dzięki. Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Utwierdzasz mnie w zamyśle...nie zmienię. Pięknie odczytujesz, a jeżeli dopatrzyłeś się dwuznaczności, tym większa radość. Droga "13"-stko! Nie musisz pisać jak ja. Pisz po swojemu. Pisz dużo i uważnie wsłuchuj się w mądre rady, zmagaj się, poprawiaj, a będzie tylko coraz lepiej. Lubię Twoje wiersze. A tak po cichu zdradzę: 13-stka zawsze przynosiła mi szczęście :) Dziękuję za cenny koment. Serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Krysiu , tylko nie wsłu--chuj proszę, a i mi przynosi szczęście. Ja zawsze Cię czytam , gdyż mam wtedy radość z czytania, gdyż poezja to piękno, ale nie w każdym wierszu je dostrzegam , a w Twoich zazwyczaj zawsze niekiedy mam jakieś zgrzyty wewnętrzne, ale jak przeczytam jeszcze raz to przestaje zgrzytać:):):) powodzenia Pisarko serdecznie 13
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię tęcze po deszczu to jak uśmiech przez łzy ślicznie Krysiu
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wycofuję "wsłuchuj" :)) dziękuję pozdrawiam serdecznie :)
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię tęcze po deszczu to jak uśmiech przez łzy ślicznie Krysiu pięknie powiedziałaś: "uśmiech przez łzy" dziękuję Grażynko cieplutko :):)
aluna Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Widzę Krysiu Twój wiersz jak ..piękny obraz ! No tak ...ja mam z tą Twoja poezją! Nic na to nie poradzę po prostu ...kocham TO PISANIE I KONIEC!!! Całuski!
Poskromiciel_Piura Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Cholera, całkiem nieźle :) pozdrawiam!
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, zrobiłam się jak burak...ale to przyjemne :) Dziękuję Aniu. Buźka na dobry sen!
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, jaki miły komentarz. Miło Cię gościć. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. krótko, zwięźle i jasno dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi