Sfinks13 Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 spoglądam na konstelację gwiezdną tam droga smoka się zaczyna łuk wsparty na srebrnych arkadach dla światła to tylko chwila ono zna naszych przodków stąpających dawniej po ziemi oddzieliły ich od nas wojny które niweczyły przestworza po tęczy wspinam się do bramy gdzie egzystuje inna cywilizacja dla niej jesteśmy tylko mrówkami na ziemskim padole w kosmosie
aluna Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Nie uwierzysz ...ale napisałam coś podobnego...! Nie umieszczę go ponieważ...! Uściski! PS. Może czytasz czasem moje drapanie ...cosik jakby...!
teresa943 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 po tęczy wspinam się do bramy gdzie egzystuje inna cywilizacja dla niej jesteśmy tylko mrówkami na ziemskim padole w kosmosie nie tu nasza ojczyzna, tu tylko jesteśmy pielgrzymami, którzy z mozołem "po tęczy wpinają się do bramy" innej ziemi... taka luźna refleksja serdecznie pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 łuk wsparty na srebrnych arkadach dla światła to tylko chwila po tęczy wspinam się do bramy gdzie egzystuje inna cywilizacja dla niej jesteśmy tylko mrówkami Sfinksie to jest fajno! chociaż może za dużo tej kosmologii, no ale takiego temata żeś trącił, a mnie się ta nadzieja podoba u Cię i odkrywanie, wystarczy przejść się leśnymi ścieżkami i popatrzeć w prześwity liści serdecznie J.(:
Grażyna_Kudła Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może się mylę ale dostrzegam dwuznaczność te obce cywilizacje... łatwo odnieść do "cywilizacji" niebios skąd patrzą na nas dusze przodków, a może nawet sam Bóg (światło) "jesteśmy tylko mrówkami" - jesteśmy pyłem marnym, "dla światła to tylko chwila" - chwila stwarzania świata? nawet bardziej skłaniam się do tej drugiej i nawet jeśli się mylę to przy niej pozostanę bo bardzo mi przypadła pozdrawiam serdecznie
bazyl_prost Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 co wy chcecie od ziemii , gdyby nie te wojny, i tym podobne
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alunko zawsze czytam Twoją poezję i każdy wiersz, ale jak coś napisałaś podobnego to chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś to pokazała dla czytaczy. Jednak ja piszę o kontroli ludzkich umysłów przez trzymanie nauk w ramach, a tak dokładnie o innych wymiarach czasowych. Jednak za wiele jest tego aby to ogarnąć. jednak dziękuję za miły komentarz i swój podpis po wierszem serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu za miły komentarz i podpis pod wierszydłem. Wiesz z Tobą nie staję w szranki za dobra jesteś w pisaniu poezji. Ciekawa ta refleksja serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko dziękuję za odwiedziny i miły komentarz jednak może nie wiesz lecz każdy kwiat to metatron przedstawiający gwiazdę Dawida, ale to na tym świecie, to tylko iluzja w obszarze kosmosu, a my jesteśmy w innych wymiarach w każdej chwili. serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może się mylę ale dostrzegam dwuznaczność te obce cywilizacje... łatwo odnieść do "cywilizacji" niebios skąd patrzą na nas dusze przodków, a może nawet sam Bóg (światło) "jesteśmy tylko mrówkami" - jesteśmy pyłem marnym, "dla światła to tylko chwila" - chwila stwarzania świata? nawet bardziej skłaniam się do tej drugiej i nawet jeśli się mylę to przy niej pozostanę bo bardzo mi przypadła pozdrawiam serdecznie Grażynko i dobrze myślisz, czyli w pozytywną stronę, tylko Ty sama jesteś częścią materii, która nigdy nie ginie, tak jak woda która ma zamknięty obieg, nie umierasz i nie umrzesz jedynie zmienisz czasowy wymiar, wiem że to ciężkie do zrozumienia, ale w każdą stronę poparte naukowo Dziękuję za odwiedziny i podpis pod wierszem serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od Ziemi nic, ale od trzymania nas w ramach nauk, które tak naprawdę całej prawdy nam nie przekazują dzięki za odwiedziny i koment serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj nie wiem co napisać, ale nie ma gwiezdnych wrót, ale polecam np poczytanie o Agartha tam może istnieją ziemskie wrota dzięki za komentarz i podpis pod wierszydłem serdecznie 13
Judyt Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko dziękuję za odwiedziny i miły komentarz jednak może nie wiesz lecz każdy kwiat to metatron przedstawiający gwiazdę Dawida, ale to na tym świecie, to tylko iluzja w obszarze kosmosu, a my jesteśmy w innych wymiarach w każdej chwili. serdecznie 13 być może(...), tyle że gwiazda ta nie jest przychylna niebu(:J. kwiaty są różne niektóre schną bez sensu
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Judytko no tak Rzekła róża - mój miły nie zrywaj mnie dla dziewczyny serdecznie 13
Judyt Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodziło mi raczej o to że ta gwiazda dawida to nie jest ten tor zdaje się, a aforyzm sympatyczny, J.
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Judytko no jak prawisz to nie jest ten tor, ale kiedyś Gwiazda Dawida określała Saturn i jest obecnie wiele hipotez odnośnie tego symbolu, ale który jest prawdziwy? serdecznie 13
Judyt Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hipotez jest wiele jak religii, dlatego zależy to od wiary którą wyznajesz, wtedy będziesz wiedział Sfinksie- tak najprościej odpowiadając, a ja nie prawię, a jedynie mówię(...); J.
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Judytko no tak dla ścisłości to piszesz, a odnośnie religii, to już pozostawiam to bez komentarza, gdyż za wysokie wody dla mnie serdecznie 13
Rekomendowane odpowiedzi