Marcin Gałkowski Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 widzisz ja kiedyś czytałem Mickiewicza byłem z nim w Alpach stałem z Kordianem na szczycie Mount Blanc i czułem ten jaskółczy niepokójpierdolisz wierzyłem że będę jej we włosy wplatał muzykę a ona wciąż biega w nocypierdolisz moją kobietę (W-w; 3 V 2009; 23:45)
basia gowska Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 pierdolisz (pierdolę, pierdolimy, pierdolicie, oni pierdolą - ale to takie forum jest poetyckie) pozdrawiam
amerrozzo Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja od paru miesięcy do tego ręki nie przyłożyłem. Ha! A wiersz? Rozbity na dwie historie (IMO). Taki trochę za bardzo po-mo. W tak krótkim tekście za dużo Mickiewicza i jeszcze puenta nie Twoja. Ja na nie ;) Pozdrawiam.
Mr._Żubr Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 U mnie za Franza Maurera zawsze jest plus. Zawsze.
Marcin Gałkowski Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 basia gowska: ale przekleństwa w poezji zdarzają się nie od wczoraj. poza tym, to cytat jest, niestety Franz nie chciał powiedzieć 'ty brzydki chłopczyku, zachowałeś się bardzo niekulturalnie';) amerrozo: nie tyle dwie historie, co chodziło mi o pewien kontrast. a o Mickiewiczu tylko 3 wersy są;). puenta nie moja, cóż, ale jak zakończyć wiersz z Franzem w tytule?=) Mr. Żubr: dzięki=)
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Tu i ówdzie brzmi ja z filmu "psy" , ale co tam... podoba się... Pozdrawiam
f.isia Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się do pierwszego "pierdolisz" (włącznie) a potem, hmm... spodziewałam się a) dłuższej "sekwencji", b) że drugie p... pojawi się równie naturalnie jak pierwsze - tzn jako 'spontaniczny komentarz' do 'sekwencji' ;)
Agata_Lebek Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez komentarza na plus. Można?
Marcin Gałkowski Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 BARBARA JANAS: bo to cytaty z filmu 'psy' są wszakże, więc chyba dobrze=) f.isia: no cóż, jak już pisałem wcześniej, oba te 'p...' są ze sobą bardzo powiązane. ale może fakt, że to drugie jakoś mniej naturalnie się pojawia. Agata Lebek: jasne=). dzięki=) pozdrawiam G.
Michał_Kućmierz Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Dla mnie bez pochyłości :) Pozdrawiam M.
Mr._Żubr Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Filmy z tamtego okresu lub w podobnym stylu: Psy I&II, Kroll, Samowolka, czy z nowszych Symetria... Jakie to morze inspiracji!
Michał_Kućmierz Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 E tam, najbardziej inspirujący jest "Reich" :)))
Magda_Tara Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 :D "ty brzydki chłopczyku! zachowałeś się bardzo niekulturalnie" ale bardzo mi to pierdolenie tutaj :)) bardzo !
Pancolek Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;D Rozwalił mnie ten tekst, a nie stawiam plusa, bo nie wiem czy to właściwa reakcja
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zabawa z popkulturą skutkująca " jednorazówką " - tanim produktem o krótkotrwałym czasie działania. Słabo.
Toby Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 w czasie lektury narzucił mi się bursowski archetyp rozumienia funkcji poezji, znany z z Dyskursu z poetąJak oddać zapach w poezji... na pewno nie przez proste nazwanie ale cały wiersz musi pachnieć i rym i rytm muszą mieć temperatury miodowej polany a każdy przeskok rytmiczny coś z powiewu róży przerzuconej nad ogniem rozmawialiśmy w jak najlepszej symbiozie aż do chwili gdy powiedziałem: "wynieś proszę to wiadro bo potwornie tu śmierdzi szczyną" możliwe że to było nietaktowne ale już nie mogłem wytrzymać. Pana wiersz, z jednej strony prowokacyjny artystycznie i obyczajowo oraz zaktualizowany o, przepraszam za wyrażenie, dobrodziejstwa pop-cultury, moim skromnym zdaniem, wpisuje się w ów nurt odebrania tradycyjnej poezji aspektów związanych z jej uwzniośleniem i górnolotnością, czy też szeroko pojętą afektacją. Tak jak tamten, intrygujący swą celnością, ten też trafił do mnie i utkwił na dobre... Kłaniam się :)
Franka Zet Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Podoba się - bez ostatniego wersu. Bezsensownie dopowiada i psuje poprzedzającą strofę. Mówię Ci, Marcinie, wywal to. Plusuję z nadzieją, że mnie posłuchasz :)
Marcin Gałkowski Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 uoż mateńko, ile komentarzy=) Michał Kućmierz: to po prostu: dzięki=) Magda Tara: cieszę się=) Pancolek: w sensie?=) H. Lecter: nie zamierzam swoją poezją zbawiać świata, to już się przejadło. Toby: Bursa rządzi=). cieszę się, że tak Pan to odebrał. i że trafił=) Franka Zet: nie mogę, Franz by mnie zabił:) dzięki za odwiedziny wszystkie pozdrawiam G.
Marcin Gałkowski Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 czekaj, pójdę się wypłakać w poduszkę.
Rekomendowane odpowiedzi