Krystyna Nawrocka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 obudził nas czas o jedno słowo za późno teraz twarze patrzą w lustro o jedną wieczność za wcześnie echo w sercach podwójne o żałość dotkniętą ogniem
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Od jakiegoś czasu z zainteresowaniem śledzę Pani twórczość. Tym wierszem po raz kolejny udowadnia Pani, że jest Pani dojrzałą poetka o ogromnej wrażliwości, a jednocześnie dystansem do świata i samej siebie. Ten wiersz uderza spokojem, jakby rezygnacją. Jego prostota sprawia, że przemawia mocniej niż histeryczny krzyk. Jest wyważony, przemyślany, i świetnie napisany. Przyczepiłabym sie jedynie do żałości, mi tu by bardziej pasował żal, ale moze sie mylę... Pewnie tak, bo w Pani wierszach nie zdarzają sie nieprzemyślane słowa. Pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej, j.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 --------pierwszy raz cofam komentarz--------- wiersz mnie zagiął... Tera [sub]Tekst był edytowany przez tera dnia 22-07-2004 11:46.[/sub]
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno nie za krótkie. Przejrzyste, daje dużo przestrzeni na emocje, których nie nazywa bezpośrednio. Akurat w tym przypadku taka forma wydaje sie idealna. Brak tytułu?... No właśnie, mówi najwięcej... Pozdrawiam, j.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ustalmy to czy ja dobrze interpretuje wiersz bo po Pani komentarzu zaczęłam się obawiać... napisze na PW zeby z siebie idiotki nie zrobic :)) Tera
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmmm przyznam iż mocno zaintrygował mnie ten wiersz... ja widze w nim dziecko, moze nie tyle niechciane co zbyt wczesne: "obudził nas czas o jedno słowo za późno" - obudził np. z naszej młodości "teraz twarze patrzą w lustro o jedną wieczność za wcześnie" - o wieczność zawcześnie, coś co będzie miało konsekwencje na całe życie, stało sie zbyt wcześnie, niespodziewanie "echo w sercach podwójne o żałość dotkniętą ogniem" - echo serca dziecka?? żal... ogień pożądania?? ja tak to widze... hmmm musi mi to Pani Krystyno wyjaśnić, bo nie zasne przez to... juz sama nie wiem co mam myśleć... pozdrawiam i czekam..... Tera
Krystyna Nawrocka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuje joaxiimie za zainteresowanie się moimi wierszami/tak twoje przemyślenia są trafne powiem tak Tero każdy czytelnik wiersza w tym ja będzie tłumaczył treść wiersza i takze przerabiał /ja napisała bym tak/i zazwyczaj jest to udana próba/nawet przerastająca czasami pierwowzór/ale jest tu pierszeństwo pomysłu czyli tematu wiersza i mam prośbe bez /pani/na /ty/ się nie pogniewam pozdrowienia krystyna
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się bardzo, zwłaszcza pierwsza strofa
Krystyna Nawrocka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 na początku bije się w serce i przepraszam joaxii za sformułowanie twego imienia jako męskie /Przepraszam/mój błąd nie sprawdziłam dziękuje za dobre słowa pozdrowienia z deszczowej ZG krystyna
Regina Koch Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ponieważ nie było mnie parę dni i nie miałam wglądu do wierszy, przyznam Krysiu, że ten twój krótki wiersz jest po prostu super,czy to Twoje nowe dzieło? bo go nie pamiętam. Całuski z podwórka
Rekomendowane odpowiedzi