teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 narkoleptycznie za zamkniętymi drzwiami rozbrzmiewa megafon szarpanej struny głosowej zaciekawione ściany z zazdrości wyciszają pomieszczenie pierwsza próba nic się nie łamie tylko czarny lakier odpada z paznokci wycieczka po gryfie manuskrypcie tchnienia hermafrodyta pijący łzy z kobiecych oczu oczyszcza się za szybą jedynie zmieniają tonacje [sub]Tekst był edytowany przez tera dnia 21-07-2004 10:39.[/sub]
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "wycieczka po gryfie manuskrypcie tchnienia hermafrodyta pijący łzy z kobiecych oczu oczyszcza się" Ja tego fragmentu za bardzo nie rozumiem. Proponuję rozdzielić po dwóch pierwszych wersach. Cmok, Cat
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzięki Cat, istotnie tak moze bedzie lepiej... Tera
Rafał Gladius Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Do końca nie wiem, o czym jest ten zakalec. Moim zdaniem poezja nie polega na zaszyfrowaniu przekazu w osobistych przeżyciach, które są tylko i wyłącznie znane tobie. Jeżeli zależy ci bardzo na ocenianiu. To posłuchaj: nie wszyscy faceci są gnojkami. A jeżeli tak to, czemu tracisz na nich swoją „twórczość”. Mam już dość pseudo wierszy z drugim dnem. Nie mam ochoty przebijać głową muru. Muru z twoich skrajnych przemyśleń na temat miłości. Boli mnie głowa. Pozdrawiam
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz nie o miłości, nie o zadnym gnojku... a przesłanie jest jasne... jeśli nei widzisz trudno... jak napisze ckliwą historyjke o kocie w butach to dam Ci znać... nie Tymi będziesz mówił o co chodzi w poezji Tera
Agnes Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojej..........a gdzie tu o miłosci mówią????ja tu raczej "miłości" nie widzę...ale cóz...iiii mam jedną uwagę, skoro chce być Pan taki ynteligentny to prosze pisać pewne zwroty wielką literą, bo co jak co, to jest serwis poetycki i jakas kultura byłaby mile widziana!! Tero, cieszę się ze nie jestes jednotematyczna:) Twoje szyfry są jedyne w swoim rodzaju i chyba na tym polega urok Twojej poezji:) Wiersz widać dość osobisty ale bez przesady. Miło się czytało. Czyżby to jakies Twoje marzenia? hmm no wiemy o Tobie coraz więcej:) Aga
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzieki Agnieszko. To nei chodzi o marzeie czy o cos w tym rodzaju.. raczejorelacje penych ludzi... hierarchie wartości dla pewnych ludzi... pozbawianie sie wstydu... o katharsis... dzięki że zwrócilaś na to uwagę Sciskam mocno Tera
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Catalino czy teraz w tym widzisz coś bardziej klarownego?? Tera
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tom siem cieszem.... Tera
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu zgadzam się z Agnes.Graj grajku, graj pozbywając się cierpienia i bólu a one niech płaczą słysząc co grasz za grzechy swoje i twoje łezka po łezce - kap, kap Tero - tylko tak to mogłem ująć.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Tero - tylko tak to mogłem ująć" ależ ja Cie bardzo dobrze zrozumiałam Marku dzieki Tera
Agnes Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pierwszym fragmentem który mnie naprowadził to "wycieczka po gryfie", zapewne chodzi o gitarę. Wtedy wszytsko zaczęło ukladać się w logiczną całosć ,nawet tytuł przestał być tak zagadkowy... elektroniczny czyściec, tak jak mowiłaś to pewnego radzaju katharsis...ale chyba też dążenie każdego muzyka...Wyciszone pomieszczenie...atmosfera...kolejne próby stworzenia czegoś kreatywnego:) Boję się ze coś zagmatwalam...taka moja mała interpretacja, nie do końca doslowna:) Pozdrawiam Agnes
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ale jakże trafiona... paru rzeczy tu jednak brakuje,tzn. ogólnego sensu, ale widze ze wiersz mówi sam za siebei i jestem z tego bardzo zadowolona... TEra
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no tak, po przeczytaniu paru komentarzy to i ja wiem, co się dzieje w wierszu :) i przyznam, że bardzo podoba mi się jako całość, natomiast z osobna każda zwrotka ma w sobie coś osobliwego i to też kupuję, bo mi smakuje. Serdecznie pozdrawiam Natalia
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie będę słodzić dlatego nie skomentuję tego wiersza :)) pozdrawiam Emilka
Kolekcjoner rozczarowań Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jest mrocznie i mocno, jak zwykle bardzo dobrze:)
Kolekcjoner rozczarowań Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 koleżanka trzyma niesamowicie wysoki poziom.
Rekomendowane odpowiedzi