Wałodzia Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 znalazłem wreszcie słońce niewielu się podoba wygięty blady płomień na owłosionych nogach to takie nietutejsze zakochać się z rozgwieździe i z nią dojść aż po zejście to takie nietutejsze nie z tego ja kosmosu choć z jednej galaktyki po drodze mlecznej boso z rozgwiazdą albo z nikim donikąd nie zachodzę zatarty gdzieś przed wschodem Itaka mi się nie zdarzy busola zakrzyknie ciemność dotrę do potu na twarzy zmoknę pod łzami nade mnąPłaczące rozgwiazdy serce To takie nietutejsze ----------------------------------------------- już nie wiersz: czy to jest patetyczne? tak oceniono gdzie indziej. Nie chce pocieszeń tylko opinii, bo mi się nieskromnie patosem nie wydaje...
Ewel K Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 znalazłem wreszcie słońce niewielu się podoba wygięty blady płomień na owłosionych nogach - to mi się podoba;) to takie nietutejsze zakochać się z rozgwieździe i z nią dojść aż po zejście to takie nietutejsze - to w sumie też może być nie z tego ja kosmosu choć z jednej galaktyki - to jest nielogiczne, poezja poezją, ale... po drodze mlecznej boso z rozgwiazdą albo z nikim donikąd nie zachodzę zatarty gdzieś przed wschodem I-taka mi się nie zdarzy busola zakrzyknie ciemność dotrę do potu na twarzy zmoknę pod łzami nade mnąPłaczące rozgwiazdy serce?! To takie nietutejsze!!! - bez interpunkcji byłoby lepiej Takie moje, co pierwsze na myśl przyszło - pozdrawiam;)
Wałodzia Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 "Kosmos" użyłem z znaczeniu kolokwialnym. Z interpunkcją się zgodzę. Dziękuję;) Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 znalazłem wreszcie słońce niewielu się podoba wygięty blady płomień na owłosionych nogach to takie nietutejsze zakochać się w rozgwieździe i z nią dojść aż po zejście to takie niedzisiejsze po drodze mlecznej boso z rozgwiazdą albo z nikim donikąd nie zachodzę ( tu utknąłem - pracuj dalej) i-taka mi się nie zdarzy busola krzyknie - w ciemność dotrę do potu na twarzy zamoknę łzami nade mnąPłaczące rozgwiazdy serce To takie nietutejsze pracuj dalej, popraw literówki
bestia be Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Nie wnikając w niuanse ciekawy i sympatyczny przekaz pozdrawiam bestia
Wałodzia Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Była jedna literówka. Inna celowo...
M._Krzywak Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 15 wers do poprawy ("I-taka mi się nie zdarzy") - nie ma płynności. To też: "zamoknę łzami nade mną" i treściowo, i to, że zaimek po raz kolejny... Na razie tyle wypatrzyłem, ale zerknę jeszcze jutro na świeżo.
Baba_Izba Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Niesamowita ta rozgwiazda, zapowiada się równie pyszny wiersz. Jestem bliska wersji Almare. Podoba mi się "nietutejsze - niedzisiejsze" w drugiej. W moim odczuciu (mogę się mylić), na Twoim miejscu, pozbyłabym się: "nie z tego ja kosmosu choć z jednej galaktyki" - zbyt rażąca jednak niekonsekwencja, moim zdaniem, Zachowałabym w całym wierszu, we wszystkich wersach po siedem sylab, zlikwidowałabym rym w ostatniej "zdarzy" - "twarzy", wystarczy rym 2 - 4 wersie; "ciemność - nade mną". Nie podoba się w ostatniej "mi" i "mną"(za dużo). Zobrazuję, co by wyszło, tak na wszelki wypadek, choć Ty albo wybierzesz coś z tego, albo i nie. Autor najlepiej "czuje" swój wiersz. "znalazłem wreszcie słońce niewielu się podoba wygięty blady płomień na owłosionych nogach to takie nietutejsze zakochać się z rozgwieździe i z nią dojść aż po zejście to takie niedzisiejsze po drodze mlecznej boso z rozgwiazdą albo z nikim donikąd nie zachodzę spiralą galaktyki I-taka się nie zdarzy busola krzyknie ciemność zabłyśnie pot na czole .....(osiągnę pot, zobaczę, osuszę pot ???) zmoknę łzami nade mnąPłaczące serce rozgwiazdy to takie nietutejsze" To by było na tyle. Pozdrawiam - baba p/s serwer przez jakiś czas był nieosiągalny, wkleiło mi się dwa razy (stukałam), już jedno wróciłam. Heeej!
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Babo Izbo, podobnie wszyscy Inni, bardzo dziękuję za sugestie. Rozpatrzyłbym je przed snem, ale poezja.org była niedostępna. Hello!!!:D Teraz już padam. Pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 przypominasz w stylu jednego poete, którego tutaj zreszta ostatnio nie widuje,lekkoscią,taka zamierzoną niefrasobliwoscia w wierszach-fajnie i całkiem zgrabnie:)pozdrawiam:)Beata
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. perfekt!
Baba_Izba Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, ja nawet dwa razy pisałam tekst, bo za pierwszym razem nie wszedł, zginął, potem się okazało, że to serwer i wkleił 2x, potem jedno skasowałam. Nie dziwię się, że padasz, jak markujesz nocą! heej - baba
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Podoba mi się wersja Baby. Fajny, niefrasobliwy wiersz; przyjemnie się czyta. Pozdrawiam.
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Dziękuję wszystki, co zaznaczyli pod wierszem swą obecność. Pozdrawiam.
Jan Rodak Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Kochać inaczej niż wszyscy i coś innego to takie:... to takie nietutejsze zakochać się z rozgwieździe i z nią dojść aż po zejście to takie niedzisiejsze ale romantyczne! pozdrawiam...
aluna Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Dodrze zatrzymuje czytającego...podobamisie ...i tyle! Pozdrowionka!
Wilcza Jagoda Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to bardzo niedzisiejsze tak kochać się w rozgwiezdzie rozgwiezdzi cię roznieci i do nieba wzleci :D pozdry Jagoda
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to bardzo niedzisiejsze tak kochać się w rozgwiezdzie rozgwiezdzi cię roznieci i do nieba wzleci :D pozdry Jagoda Fajne, ale chyba zostanę przy swoim:D Może inne sugestie? Pzdr.
Wilcza Jagoda Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 to nie sugestie tylko cede, mój drogi W!
Wałodzia Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Faktycznie też można to tak oderbać;) Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi