ot i anka Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 mężczyźnie, który jest dopełnieniemz planów odrywam guziki – pewnie i tak by odpadły. gdzieś w zupełnie przypadkowym miejscu wycierałam nos w serwetkę – nie ze smutku z zimna. przestałam się już trząść na myśl o długim czekaniu, zaczęłam to lubić.jest taki moment kiedy obcość staje się azylem, podróż domem, dom dalekim krajem. odkrywamy, że na drewnie rosną tulipany – nawet zima sprzyja kwiatom, jeżeli chcemy je zobaczyć. wtedy jeszcze nie wiedziałam, że miłość może wyrazić się w przeoczeniu ulicy na mapie i szukaniu w dwóch różnych rejonach stolicy. zmęczenie splotło się harmonijnie z miejską euforią.pojedyncze klatki mogą stać się historią jeżeli pozwolimy je otworzyć. teraz kiedy w czynach nie odkrywam goryczy a słowa unoszą mnie lekko do góry, wiem, że kiedy staniesz w drzwiach nic się nie zmieni. w końcu mogę zaczynać zdanie od kropki, zaparzać ci kawę w środku nocy.
Tomasz_Piekło Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Para w gwizdek, moim zdaniem, ale wszystkiemu winna jest miłość, przynajmniej w tym tekście;)
Agata_Lebek Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Genialny. Wrzucam na twardy dysk :D Czy te fragmenty kursywą to cytaty, czy tylko estetyczny zabieg ? Pozdrawiam :)
Marcin Gałkowski Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 daję nadzieję w ciężkich chwilach. dzięki=) niezły wiersz=)
BARBARA_JANAS Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Dla mnie dobry tekst... Przeplatanie poezji z prozą wyszło super. Klimatycznie... Jedno zdanie nie daje mi spokoju :"że miłość może wrazić się w przeoczeniu ulicy na mapie i szukaniu" Osobiście czytam to tak : że miłość może wrazić się w przeoczenie ulicy na mapie i szukanie Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy miał / ma / będzie mieć taką osobę, dla której zapragnie parzyć kawę w środku nocy, parzyć ręce o kubek, stopy o żelazko ;) serce podnosi się do gardła przy czytaniu takiej frazy. jednak zakochanie to dobry stan. dobry po prostu, inaczej go określić nie potrafię.
adam_bubak Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 ojej, dobre. a nawet piękne miejscami :) Pozdrawiam Adam
ot i anka Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 dziękuję kochani:) nie myślałam, ze aż tak dobrze odbierzecie ten wiersz:) ale jest pisany z miłości, więc zły być nie może:D ps. kursywa to nie cytaty- to moje myśli, takie trochę na drugim planie:) jak cytuję to gwiazdki stawiam;)) pozdrawiam serdecznie:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawdziwa poezja anko pozdrawiam ciepło WJ.
ot i anka Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Dziękuję Wilcza Jagodo:) dawno nic nie pisałam i jestem zdziwiona, ale strasznie się cieszę, że wam się podoba:)))) pozdrawiam serdecznie
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a nawet nie wiesz jak mi cię brakowało!!!!!!!! :D
ot i anka Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ktoś ty?:)))
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ktoś ty?:))) nie powiem, bo za dobrze mnie znasz, hihi ciiiiiiii
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze wiesz :P
emil_grabicz Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Niewątpliwie miłość i zauroczenie ratują wiersz z opresji. "w końcu mogę zaczynać zdanie od kropki, zaparzać ci kawę w środku nocy". A to najlepszy rodzynek z tego miłosnego zaczynu. Pozdrawiam :)
ot i anka Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cenna informacja. pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Podoba się. Kursywa zwłaszcza. Pozdrawiam KKK
H.Lecter Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Wiersz nierówny. Piękny początek i zakończenie ale są też momenty, kiedy tekst się niepotrzebnie usztywnia, nabiera jakiegoś biurokratyczno - sprawozdawczego posmaku : szukaniu w dwóch różnych rejonach stolicy. zmęczenie splotło się harmonijnie z miejską euforią. teraz kiedy w czynach nie odkrywam goryczy : )
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Czyżby się Anka zakochała? To jest wiadomość!!! Wiersz jest o.k.
Rekomendowane odpowiedzi