teresa943 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 tak długo dzielę spojrzeniem we śnie ostatni bochenek na próżno szukam autentyzmu błękitu nad ranem w dłoniach jedynie niema szarość złudzenia okruch z pańskiego stołu u stóp na jawie do syta kochanie dotąd za mgłą kiedyś tam
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 kiedyś tam na prawdę no ja lubię oszczędność słów, i nawet powiem, że można jeszcze oszczędniej: długo dzielę we śnie spojrzeniem ostatni bochenek na próżno szukam autentyzmu błękitu nad ranem niema szarość złudzenia z pańskiego stołu do stóp na jawie do syta kochanie za mgłą kiedyś tam takie ogołocenie, nawet usunięcie niektórych ważnych słów zostawia większe pole dla myśli, ale to już wiesz. zdrówko Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 naprawdę, nie na prawdę ciągle te ortografy
aluna Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 tereso jak kocham Twoje pisanie ....i nic na to nie poradzę! Wiosennie!
teresa943 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy, dzięki za cenne rady. Masz rację z tą oszczędnością słów. Jest to wiersz sprzed chwili, więc będę dopracowywać. Również zdrówka! Krysia
teresa943 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy, zdarza się:)
teresa943 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Alunko! Bardzo miło czytać takie słowa. Wiosna to nadzieja, więc w tym klimacie przesyłam pozdrówki :-) Krysia
Ewel K Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Od trzeciej zwrotki do końca świetnie mi się czyta, treść i rytm, i oczywiście jak to u Teresy zwykło - nastrój uroczy:)
teresa943 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Ewel! Fajnie, że wpadłaś poczytać. Serdecznie pozdrawiam :-)
Judyt Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 na próżno jedynie na jawie(...)jakoś takoś mi się zerknęło; tyle o ile; J.
teresa943 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i jeszcze "kiedyś tam" - bystro patrzysz, dostrzegasz to, co istotne... dziękuję Judytko, cieplutko pozdrawiam :-)
Rekomendowane odpowiedzi