Miranda X Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 trrak. to mama. nie trzyma kota, bo rok wcześniej podrapał jej policzek. uśmiecha się, ale czuje mrowienie w stopach, cierpną łydki, kiedy to się o nią ociera (wcale nie jest kotem). trrak. po miesiącu powietrze zaczęło gęstnieć i psy w nim pływały. trrak. trrak. wujek, jak makrela, w galarecie naciska na pedały. wszystko powoli zastygało. mieszkałam w bursztynie. trrak. porwało nas w górę, zbyt szybko i przez to mieliśmy leżeć w sroczym gnieździe przez następne wielkanoce, ale - trrak - ta wielka ulewa strąciła nas w dół. widzisz, jaka straszna? buty, bluzki i marynarki ciężkie w nieskończoność. powietrze je moczyło. na nowo. na nowo.
JacekSojan Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 odlotowo! inne stany świadomości? nie mam zastrzeżeń - przeciwnie - otwieram buzię ze zdziwienia; bardzo dobry wiersz! :)) gratuluję! J.S
Miranda X Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Jak miło, Jacku :) od jakiegoś czasu nie znajdujesz wiele dla siebie w moim pisaniu, tym bardziej się cieszę :) pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 ...i ja się zadziwiam. Plus za odwagę i nie tylko.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi