Tali Maciej Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 skaŁa wyrzeźbiła na prześcieradle kształt ramienia biała poduszka dwa ciemne włosy i resztki zapachu w dotyku koca na dnie szklanki herbaciane fusy pod światło na ściankach ślady ust talerz okruszki po chlebie na brzegach resztki masła i kropla musztardy w popielniczce niedopałek skolioza świeczki na krześle zwinięty sweter rzucony w przypływie chwili ruch firanki po twoim wyjściu był przed momentem jeszcze obecny
mały_dzielny_toster Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Ciężko powiedzieć, późno jest :) Są słabe momenty, te zapachy w kocu czy masło i musztarda (człowiek pości cały dzień a tu "gotuj z Tali Maciejem" ;)) )... Muszę pomyśleć, przyjdę jutro, jak się wyśpię i coś zjem. Zdrówki :)
Tali Maciej Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 hiehie "gotuj z talikiem" to by była kata - strofa(-:
Tali Maciej Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 jedyne co mi ponoć wychodzi to sałatka grecka(-:
Marcin Gałkowski Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 i krupnik palony zapewne;) teoretycznie się wlecze.W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje.=) ale tkwi w nim coś intrygującego, taki spokojny klimat, choć wybitnie niesielankowy. ta strofka z fusami jakoś najmniej mi się. ale ogólnie jest gitara=) pozdrawiam=)
Tomasz_Piekło Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Przypomniał mi się taki ładny wiersz Sośnickiego Dariusza "Emancypanci", może tu trochę dużo szczegółów, a jest klimat. Te okruszki zamieniłbym na okruchy, żeby już tak nie rozdrabniać;)
Emu Rouge Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 mnie najbardziej skolioza świeczki;) pozdr aga
JacekSojan Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 dobrze zrealizowany pomysł; czyta się! :) J.S
BARBARA_JANAS Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 wyrzeźbiła na prześcieradle kształt ramienia biała poduszka dwa ciemne włosy i resztki zapachu na dnie szklanki herbaciane fusy pod światło na ściankach ślady ust na krześle zwinięty sweter rzucony w przypływie ruch firanki po twoim wyjściu był przed momentem jeszcze obecny Dwie środkowe zwrotki rozciągają tekst,nie wnosząc nic szczególnego. Pobawiłam się trochę wierszem i dobrze mi z tym. Można czytać na wiele sposobów. Tym razem nieco mniej...ale zdecydowanie plusik. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 " Obecność ", trochę za bardzo rozpaplana. Nic co pozostałoby w pamięci. Poprawnie.
Mr._Żubr Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Puenta wynagradza wcześniejszą nudę. Ogólnie chyba nie do końca moja poetyka, ale jest ok.
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Brak mi tu butelki po winie, reszta jest o.k. Pozdrawiam.
kasiaballou Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Takie fiu - uchwycona chwila i tyle. Po siedmiolatku i kaczuszkach stałam się bardziej wymagająca. Pozdrawiam kasia
złamane skrzydło Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widać była skoro tylko skolioza świeczki została , wino najlepsze przy świeczce :P pozdrawiam Maćku! wiersz taki kobiecy :)
Fagot Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Chyba nie jednemu pomysł na taki opis przyszedł do głowy, sęk w tym, że tobie się udało na tym fundamencie stworzyć piękny wiersz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi