teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 żeń - szeń korzeniem krzepiącym witalność włóż do kokilki z wrzątkiem od serca szczelnie przykryj poczekaj aż napęcznieje smakuj z wyczuciem powoli pij do dna delektuj się do ostatka ożywiony przed snem sięgnij ponownie do zbiorów tym razem zaparz melisę wypij duszkiem w jej ramionach powrót na łono natury
Marlett Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Teresko! Przemyślny Twój wiersz działający na wyobraźnię.rozkosz smakuj powoli z wyczuciem pij do dna delektuj się do ostatka ożywiony Wycięłabym ''rozkosz'' - niech czytelnik sobie dopowie:) PozdrawiaM.
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz Marlett, myśłałam o tym, ale nie byłam pewna, bo przecież "rozkosz" ma wiele znaczeń, np. oglądania, podziwiania, smaku itp. Jednak masz rację. Niech sobie czytelnik dopowie, co chce:) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :)
kasiaballou Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Krysiu, wybrzmiewa leczniczo, takie antidotum na ewentualny apsik - profilaktyka :) Jestem za pozostawieniem rozkoszy, bo tak same zioła zostaną ;) Ciekawy pomysł. Miłego dnia :) kasia
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasieńko! Zanim przeczytałam Twój post, zmieniłam co nieco. Jednak same ziółka będą bardziej wieloznaczne. Zobaczymy, co inni powiedzą. Jak "rozkosz" przeważy, przywrócę ją do życia...hehe...:) Prawisz, że antidotum? Toż pewnie...takie "zioła życia" to rzeczywiście profilaktyka na wszystkie niemal "apsiki", a szczególnie "żeń-szeń" :) :) Dziekuję. Pozdrowionka serdeczne. Miłego dzionka :) Krysia
aluna Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Właśnie te ziółka ...przemyślam?! Wiersz o wzajemnych uczuciach,codzienności która nie musi być monotonna! Smaczku dodaje ta kokilka: " włóż do kokilki z wrzątkiem od serca szczelnie przykryj poczekaj aż napęcznieje" Uściski!
bestia be Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Słodkie życie heh ciekawy temat pozdrawiam bestia
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak...ziółka mają rożne smaczki... cieszę się, że te w kokilce bardziej smakują... dziękuję :) Ściskam serdecznie :):)
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że zaciekawił... dziękuję :) serdecznie pozdrawiam :):)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Rozkoszniej było z rozkoszą, to tylko maje zdanie, ale może przeważy do powrotu na łono natury (i nie tylko). Pozdrawiam. KKK
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysztofie, przecież tę "rozkosz" zmyślny czytelnik sam sobie dośpiewa i będzie bardziej zadowolony, że to jego własna...hehe...a ponadto łono natury...no tak :) Dziękuję. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi