Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Trochę polityki ( na czasie )

Rekomendowane odpowiedzi

Mija właśnie rok, od kiedy zmieniła się scena polityczna Polski. Warto spojrzeć co się dzieje.
To już rok, od kiedy upadł rząd, przebrzydłych "karłów" reakcji. I od razu widać zmiany. I to na lepsze. Na czele gospodarki stoi Waldemar P. Cały świat zazdrości nam, tak błyskotliwego i szybkiego ministra. Jego słynne "o bezrobotnych nie trzeba się martwić" jest już wpisane w "złotych myślach wieku". Od razu spadło bezrobocie. Lepszy był minister sprawiedliwości Pan Ćwiąkalski. Na jego widok kryminaliści momentalnie wieszali się na kratach. I to przy strażnikach. Ale wszystkich przebił Donald z Radkiem. Donald rzekł "eci, peci, dostaniecie!" a Radek przywiózł sobie nowy płaszcz z błamami pakistańskimi !!! Czyli staropolskie przysłowie NIE OGLĄDAJ SIĘ NA RADKA BO STRACISZ GłOWĘ jest na topie.

Chcę tylko zaznaczyć....to ja pierwszy wiedziałem, że Waldek-Strażak, to...przyszłość Polski. I na tym forum, jako pierwszy zauważyłem jego niesamowite zdolności..menadżerskie (!!!). Nie ładnie, podkradać czyjeś "zdobycze". Ale...all is ok. Pozdrawiam Maszę lub Paszę (sułtańską, ewentualnie..rolniczą )

jak to: nie zauważyłam tematu? ględzeniem, żonglowaniem zgnilizną jest twój tekst
jakiś czas temu siedziałam z nosem w doniesieniach z Sejmu

nie chodzi o śmieszność Kaczyńskiego, niestety, nic tu nie przemija i nie przeminie, póki nie pojawi się poważna alternatywa, póki co - cisza na morzu

takie wy_wódki jak twoja powyżej czemu mają służyć? ani to śmieszne, ani lotne, ostatnie zdanie pokazuje natomiast, jak bardzo żałosne

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Powiedzmy, że odbieram twoją sygnaturkę jako żart, ale prymitywny.

Powiedzmy, że odbieram twoją sygnaturkę jako żart, ale prymitywny.

Co do sygnaturki Mr. Suicide - udowodnij tą absurdalność.

mrs
Przepraszam, czy temat dotyczy mojej sygnatury czy polityki ? Po drugie - winno się pisać absurdalność Po trzecie - pytanie nie do mnie, tylko autora tych słów, jeżeli już

Zapytaj się Boga, on ci udowodni. Nie musi być chrześcijański, może być muzułmański.
Wiele razy chciałem, naprawdę bardzo chciałem z nim porozmawiać, ale zawsze milczał

Rozmowa z Bogiem zaczyna się od słuchania. Być może Bóg myśli o Tobie podobnie, jak Ty o Nim?

Jego najgłębsze milczenie zaraz po słowach Eloi Eloi lema sabachthani, jest zawsze czasem człowieka pozostawionego samemu sobie.

mrs

nie przesadzaj; naprawdę myślisz, że to chodziło o pieniądze?
taa, na pewno targowaliby się do ostatniej ćwierćdolarówki

jak fajnie, że zwykli obywatele wiedzą wszystko, co polski rząd zrobił w sprawie uwolnienia Polaka
srulululu, wiemy mniej, niż nam się wydaje i to jest normalne

nie wierzę, że jeśli rząd miał możliwość zrobienia czegoś w tej sprawie, to by tego nie zrobił

już nie raz obwieszczałeś, że nie podoba ci się nasza scena polityczna, teraz masz kolejny powód, żeby powytykać, jacy są beznadziejni

moim zdaniem - właśnie to jest beznadziejne