Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedz
kiedy ukażesz oblicze w blasku słońca
kiedy poprzez wichry usłyszę twój głos
przybądź

echem żywicznych woni
rozkołysz gryczane pola
w zieleni zanurz czerwień
wykwitnie słodyczą
nie bądź skąpy
wysyp

szczodrość życzliwej dłoni
w okruchu dobroci chleba
powszedniość pojaśnieje
i uśmiech stanie na progu
gdy przyjdziesz

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

''poprzez wichry usłyszę twój głos''

''szczodrośc życzliwej dłoni''

porusza moje serce przyznaje
zgadzam się z aluną
piękna modlitwa
pozdrawiam cieplutko:)
Radość, że poruszyło serce
i że znalazłaś coś dla siebie.
Dziękuję.
Pozdrawiam ciepło :))
Opublikowano

nie gniewamsie :) nieraz zwroty muszą być wytarte, aby były autentyczne...
a namacalność słow? jednak chyba niezbyt namacalne, skoro masz wątpliwości, czy odnoszą się do Boga czy do człowieka :)
dziękuję i pozdrawiam :))
Opublikowano

to jesteśmy w tym samym "klubie"
serdecznie Judyt :))
to też zaraz może coś naskrobię"klubowego.."
albo poprawię to co już jest, ździebko

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @obywatel   mnie też nie fascynuje zabijanie,   przecież piszę, że dobrze by było odzyskać słowo dla podstawowego, pierwotnego znaczenia!   generalnie nie oglądam horrorów    ale  to Stephen King!    nie dręczę się, bynajmniej... przecież odpisałam, to jak się dręczę, kiedy się nie dręczę

• @Kwiatuszek Dziękuję. A teraz? 
    • @Poet KaRocznik jest Ok jego właściciel mniej, mówię o sobie. Od kiedy spotkałem się ze śmiercią oko w oko jakoś mi daleko do horrorów. Nie wiem czy żołnierze wracający z Ukrainy też tak mają, sądzę jednak, że tak. Nie dręcz się, trudno napisać wiersz uniwersalny, jednak coś tam dla siebie wziąłem. Wybacz, że nie jestem w stanie zrozumieć fascynacji zabijaniem. Pozdrawiam.
    • @Stukacz   śmierć, cierpienie i powolny rozkład  są częścią życia człowieka   częścią, której zdaje się on nie dostrzegać, bo jest zbyt potworna    do czasu...
    • @obywatel   masz rację, że nie wstawiłeś serduszka pod wierszem,   bo masz prawo uznać go za zbyt hermetyczny   to mój błąd! zakładałam, że wszyscy będą wiedzieli, o co chodzi   ale pojawia się pytanie o wartość poezji, w której nie ma nawiązań do rzeczywistości, do tradycji, do kultury masowej    jedni powiedzą niezrozumiałe ale ci, którzy cenią nawiązania, mogą stwierdzić, że to utwór bez nawiązań jest właśnie miałki   i jeszcze jedno, nie ma dobrych i złych interpretacji możesz interpretować po swojemu   to będą Twoje skojarzenia wiersz interpretowany na różne sposoby- nabiera większej wartości!  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...