Henryk_Jakowiec Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poniżej przepis iście kuchenny a z przypraw zawsze najbardziej cenny pieprz bo od dawien dawna pieprzenie jest solą życia i zawsze w cenie.Lecz by to nie było mdłe bo cóż warte jest mdłe życie radzę użyć trochę przypraw bo jeżeli popieprzycie raz dziewczynkę, raz chłopaka, obydwoje na raz też to zapewniam, że ze smakiem takie danie chętnie zjesz. Pozdrawiam Kasię
Henryk_Jakowiec Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż właśnie owe Rysie tak przynajmniej zdaje mi się często jak kameleony mogą kolor mieć zielony albo także (w zależności) choćby i słoniowej kości byle zlać się z otoczeniem a najlepiej to z jeleniem bo choć to nie lada sztuka takowego Ryś wciąż szuka na terenie rykowiska by ten mu nastawił pyska. pozdrawiam serdecznie
Henryk_Jakowiec Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę bardzo, są świństewka, do Adama rzecze Ewka - zbastój trochę stary chamie, nie pchaj ręki aż po ramię, na to Adam obelżywie - stara jędzo, sam się dziwię, że nie mogę sięgnąć dna i jak pchał tak dalej pcha. Czy tego rodzaju? Pozdrawiam Zawsze mówiłam, że Ewka musiała mieć głęboką osobowość. ;-) Dziękuję za wierszyk na życzenie. Owszem, nie powiem, była głęboka bo sam niekiedy (patrząc z wysoka) leżąc na brzuchu głębokiej Ewki - to święta prawda a nie prześmiewki zerkałem w głębię, w tą czeluść ciemną ze świadomością co będzie ze mną jak się niechcący stoczę z tej ściany, a dna nie widać, boże kochany … Pozdrawiam serdecznie Z przyjemnością odpowiem na kolejną wizytę i wpis
Magda_Tara Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Henryku, mów, mów jak najwięcej i niech Cię prowokują! zazdrośnicy - cha! :)))) :*
kasiaballou Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poniżej przepis iście kuchenny a z przypraw zawsze najbardziej cenny pieprz bo od dawien dawna pieprzenie jest solą życia i zawsze w cenie.Lecz by to nie było mdłe bo cóż warte jest mdłe życie radzę użyć trochę przypraw bo jeżeli popieprzycie raz dziewczynkę, raz chłopaka, obydwoje na raz też to zapewniam, że ze smakiem takie danie chętnie zjesz. Pozdrawiam Kasię Tłusta potrawa boldem podana takie węgierskie upodobania? Pikantna dieta wzmaga trawienie apetyt rośnie rośnie pragnienie ja jednak wolę Wasa pieczywo do tego dość tradycyjne warzywo. Smakoszom jadła "orientalnego" ze zrozumieniem życzę: smacznego! kasia pozdrawia ;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chcesz bym stał się katarynką, bym jak nakręcony gadał czy też może jak Don Kichot piórem zamiast kopią władał? Jeśli tak to wskaż wiatraki lub innego dziwoląga, w pióro jestem uzbrojony a i wena też nadciąga. pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 niech sobie stoją wiatraki owe, Henryku :)) urozmaicają krajobraz, również tu...gdzie poezja. :))
Almare Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Choć się staram rozszyfrować o co tak naprawdę chodzi drepczę w miejscu, w głowie pustka i nic na myśl nie przychodzi oprócz tego, że znieważasz (moje zdanie) Magdę Tarę za co możesz już niebawem wulgaryzmów zebrać parę. Pozdrawiam ech, Henryku o miłości piszę wiersz tej w poezji twoich rymów zapisanej przecież wiesz Magdę Tarę bardzo lubię ciebie też tobie wolno głębiej w Ewę rymem dźgać ja o "chwale" sobie piszę ... i tu nasuwa się samoistnie jedyna puenta, wybacz, ale nie może być inaczej - jak men do mena, powiem: kurwa mać !:)))))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poniżej przepis iście kuchenny a z przypraw zawsze najbardziej cenny pieprz bo od dawien dawna pieprzenie jest solą życia i zawsze w cenie.Lecz by to nie było mdłe bo cóż warte jest mdłe życie radzę użyć trochę przypraw bo jeżeli popieprzycie raz dziewczynkę, raz chłopaka, obydwoje na raz też to zapewniam, że ze smakiem takie danie chętnie zjesz. Pozdrawiam Kasię Tłusta potrawa boldem podana takie węgierskie upodobania? Pikantna dieta wzmaga trawienie apetyt rośnie rośnie pragnienie ja jednak wolę Wasa pieczywo do tego dość tradycyjne warzywo. Smakoszom jadła "orientalnego" ze zrozumieniem życzę: smacznego! kasia pozdrawia ;) Starożytni już mawiali, że jak gardło się przepali popieprzoną okowitką to czyś chłopem czy kobitką krew zaczyna w tobie wrzeć i zaczynasz wtedy chcieć wybierając z karty dań coś dla panów lub dla pań. pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Więc mam im nie łamać skrzydeł boś obrońcą tych straszydeł, chcesz by w naszym krajobrazie porastały niczym bazie te relikty zapomniane rzadko gdzie restaurowane? pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Choć się staram rozszyfrować o co tak naprawdę chodzi drepczę w miejscu, w głowie pustka i nic na myśl nie przychodzi oprócz tego, że znieważasz (moje zdanie) Magdę Tarę za co możesz już niebawem wulgaryzmów zebrać parę. Pozdrawiam ech, Henryku o miłości piszę wiersz tej w poezji twoich rymów zapisanej przecież wiesz Magdę Tarę bardzo lubię ciebie też tobie wolno głębiej w Ewę rymem dźgać ja o "chwale" sobie piszę ... i tu nasuwa się samoistnie jedyna puenta, wybacz, ale nie może być inaczej - jak men do mena, powiem: kurwa mać !:))))) Skoro wszystko wyjaśnione jak należy detalicznie nie ma sprawy idźmy w tany i kołyszmy się rytmicznie a pomiędzy tańcem trzecim lub dwunastym (bez znaczenia) zróbmy przerwę i opiszmy nasze dalsze spostrzeżenia lub wymyślmy coś nowego gdzie się humor styka z mrzonką odpędzając ciemne chmury aby mogło świecić słonko. pozdrawiam lirycznie
Bolesław_Pączyński Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Przypatruję się ochoczo tej Waszej zabawie, myśli moje już się tłoczą już tam jestem prawie. Tak niepewnie i nieśmiało przyglądam się skrycie humoru nigdy za mało czy nie wygonicie? Widzę że gospodarz miły Czy przyjmnie wizytę? Myśli me Twe wersy spiły tak jak okowitę. Tym humorem upojony spocznę na Twej ławie, sytym rymem ugoszczony pujdę -i po sprawie. Pozdrawiam, miła zabawa.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu w tej karczmie gdzie się humor razem z piwem w kuflach miesza każdy znajdzie swoje miejsce bo czym większa jest nas rzesza tym weselej i swawolniej bez kreacji i bez fraków, bez podziału na bogaczy i tych średnich i biedaków bo tu humor jest mamoną i za wszystko nim się płaci choć też będzie obsłużony i ten, który go utraci. Pozdrawiam i zapraszam do karczmy
Bolesław_Pączyński Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Więc Biesiada na całego niech się w kufle piwo leje bez limitu dla każdego już dla mnie się gęba śmieje. Tak trzymajmy, równy stan tu zabawa, jedna brać żadna Pani żaden Pan karczma wita, trzeba chlać. Garniec piwa ukołysze lub rozbudzi wenę mą gdy nadejdzie to napiszę myśli moje z Wami są.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z chlaniem to bym nie przesadzał umiar zawsze jest wskazany bez różnicy kto popija bo biedota to czy pany zawsze dobrze jest mieć umysł na swym miejscu mimo rauszu by rozpoznać co jest prawdą i odróżnić ją od fałszu lecz gdy rozum idzie w nogi myśli nam się spowalniają wtedy nawet przyjaciele bardzo często odwracają się plecami bo i po co chwalić się i afiszować z tym kto taktu i umiaru nie potrafi opanować. pozdrawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Każdy wie, dobra zabawa potrzebuje szczyptę trunku optymizmem nas napawa i ulgą jest dla frasunku. Żecz normalna że z umiarem i nie tak jak kiedyś-Pany przesadzali ponad miarę pijąc miodu pełne dzbany. Dziś karnawał inne czasy niema szlachty ani pana mimo to to tych bez kasy nabranych widać od rana. Już odbiegłem od humoru tu w tej karczmie jest wesoło więc zasiadłem znów do stołu wplątując się w rymów koło
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie w głowie zaszumiało a wiersz bracie jak klasówka uwidacznia niepoprawnie napisane pewne słówka ja ich tutaj nie wymienię, sprawdzisz kiedy wytrzeźwiejesz i z lapsusów zaistniałych pewnie nieźle się uśmiejesz. pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co za parasol, co za Warszawa tu w naszej karczmie gdzie trwa zabawa i gdzie się piwko przepięknie pieni nikt z nas warszawskich nie ma korzeni.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a o czym myślał kto go tam wie o rysiu takim co zwinny jest a jego wielkość istna marność w zabawie liczy się figlarność pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a o czym myślał kto go tam wie o rysiu takim co zwinny jest a jego wielkość istna marność w zabawie liczy się figlarność pozdrawiam Właśnie przez zwinność tego rysia pazurków ślady są po dzisiaj a gość wciąż liże swoje rany bo gdy w ekstazie był drapany nie ból przeszywał jego ciało lecz rozkosz kiedy dojrzewało spełnienie jak sztormowa fala gdy niszczy brzegi i zniewala a on bezwiednie i poddańczo wpatrzony w jasną biel sufitu popłynął w swoim uniesieniu po tęczy zmysłów do zenitu. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi