Marusia aganiok Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 wolny kwadrat nieba jak lustro wody w gębokiej studni tylko noc dotyka chłodem twoich rąk kamienny krąg niczego za nas nie załatwi dookoła przestrzeń nie zostawia złudzeń wolni od trosk zostaliśmy sami nikt o nas nie stoi nikt nie wiąże swoich potrzeb z naszymi
Ewa_Kos Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 żuraw na sto dni? Taka studniówka! Całość do szyku!Pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt:)) Ewa
Marusia aganiok Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet mi się coś powiązało z tą studniówką ( pomysł na wiersz?) ślicznie dziękuję i pozdr. :>)
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 druga linia do niczego reszta na plus MN
Marusia aganiok Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo i trochę ciekawię się czemu, ta druga be? lustro ma winę prawda? Życzę śnieżnych Świąt :>)
Ewa_Kos Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 "ani drgnie"może zamiast lustra? to tylko sugestia:)))
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo i trochę ciekawię się czemu, ta druga be? lustro ma winę prawda? Życzę śnieżnych Świąt :>) 1. "lustro wody" zupełnie bezsensu 2. woda to H2O - a lustro to zupełnie inne związki 3. jakby te lustro było pocięte albo zmieniskowane - to owszem 4. niefizycznie, niechemicznie - lepsza tafla 5. lepsza powierzchnia wody MN
Marusia aganiok Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie! (Tupie i beczy)
Marusia aganiok Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie też długo chodziłam wokół tego tekstu, aż dojrzał we mnie a Messa, bez urazy, "bredzi" względem lustra - lustrem może być absolutnie wszystko, o ile da się na nim uzyskać odpowiednią gładkość, a pierwszym zwierciadłem była woda ;) :) dziękuję za opinię - trochę zwatpiłam, ale dobrze, że nie do końca:>) Pozdr. ślicznie.
złamane skrzydło Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie! (Tupie i beczy) był! ale cfaniak, nic swojego a krytykę wstawia na całego pamiętam chodziło o ten kwadrat macham skrzydłem na okrągło :D
Rekomendowane odpowiedzi