Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomysł fantastyczny. Trzeba jeszcze dopieścić ten obrazek. Moje propozycje:

uliczny grajek-
pośród dźwięków kolędy
deszcz

uliczny grajek-
z dźwiękami kolędy
deszcz

uliczny grajek-
wraz z kolędą
deszcz

Pomysł bardzo bardzo dobry. Widzę przemoczonego grajka, święta bez śniegu, słyszę szum deszczu, który przeplata się z melodią kolędy. Cudnie! Ps. To chyba Twoje najlepsze haiku. Dopracuj je jednak.

Pozdrawiam świątecznie,
Kasia

Opublikowano

Świetnie widzisz mój zamysł !Dziękuję za wspaniałe przemyślenia mojego hai !
Chodził mi po głowie brzę monet , ale wiem że to "przedobrzyłoby " ten obraz.
pozdrawiam cieplo

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli chciałabyś pisać o monetach, to wg mnie powinnaś zrezygnować z deszczu. Dźwięk monet jednak nie będzie przeplatał się z kolędą tak pięknie jak deszcz, gdyż pojawia się sporadycznie. Deszcz może zagłuszać grajka, grajek może próbować zagłuszać deszcz. Rewelacja! Zazdroszczę pomysłu. Popracuj jednak nad zapisem.

Kasia
Opublikowano

niekoniecznie. zobacz:

"Tańczymy tango"

letnie popołudnie
deszcz i Piazzola
w tym samym rytmie

– out-of-season

kiedys Lenka napisala haiku ktore nazywalo sie "stacato" i tez bylo tam cos z deszczem, niestety nie pamietam tego.

pietrek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ludzie naprawdę to kupują?   obraz z białym krajobrazem ukradziony z klatki schodowej taka, ot, historia bez pościgów, wycia i rozbijania szkła bez rwania mięsa życia do kości ale z kradzieżą! choć nie mam pewności czy ktoś go nie wystawił na klatkę właśnie żebym go wziął czyż to nie jest życie wielkie nieporozumienie w teorii mógłbym zapukać, zapytać ale nie wiedziałbym gdzie i błądziłbym po mieszkaniach ja to na takiej klatce bym nic nie zostawiał zamek nie działał nie wiem w ogóle czemu ktoś chciałby wyrzucać taki łady obrazek stary, rosyjski jeszcze z leningradu eklektyczny w sensie nie że obraz chciałem się pochwalić słowem eklektyczny dobre, nie? polecę nawet dalej eklektyczna poświata koszernych chodników przeglądam się mrawo w kałużach rozbija się szmaragdem haniebny dżdż nic nie rymuje się z dżdż dziwią mnie wszyscy krytycy i ja wiem że jestem nieudolny że rym bywa częstochowski i że forma mną włada ale w porównaniu do "prawdziwej poezji" czuję się jak jakiś kaleka jakbym stracił jeden z 6 zmysłów jakbym czegoś nie widział czegoś nie słyszał czegoś nie rozumiał przepraszam "prawdziwą poezję" ale z braku laku zacząłbym chyba czytać paragony na parkingu i to by była historia życia! do wydedukowania po nawykach żywieniowych może ktoś ma dziecko? może ktoś ma dietę? to jest niesamowite a nie wasze zasrane tkanki i eklektyczne obrazy przepraszam
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Starzec Ech tam! Złudzenie. 

@viola arvensis W życiu niestety, a może stety tak właśnie bywa, marzenia często spalają się na panewce i rzadko kiedy się spełniają - urojenie. Pozdrawiam

• @Roma niezmiernie mi miło. Serdeczności

1:02 - 1:08 2:30 - 2:32   0:29 - 0:32   0:52 - 0:55
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...