- carolein - Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 być Aniołem przelewać się między palcami i ginąć w ukryciu w formalinie żyć wiecznie jakby miłość miała się kiedyś skończyć być nim, co ciosy mieczy i gilotyny zamienia w powiew bryzy a wzrokiem potrafi zmiażdżyć oliwkę być takim jak zawsze bielszym od bieli i śniegu oczyszczonym z wirków i sinic czystym dla niego
Ruffle_puffle Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment się do czegoś nadaje. Reszta jakby zbyt mało sprawna jak na taki temat. Pozdrawiam.
Bronek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Anioł dla mnie jest Kimś niemal doskonałym, piękną, dobrą, mądrą istotą, a w tym wierszu został sprowadzony do roli wampira...
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 w formalinie żyć wiecznie nie polecam MN
Eliasz Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mi się spodobało szkoda tylko tej oliwki wolałbym sobie ją zjeść ale jeśli i ją chce zniszczyć wzrokiem to ja Aniołowi sprzeciwiać się nie będę... ;)
H.Lecter Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Świetnie uszyty erotyk ! Uczucia rozpisane " anielskością " we wszelkich odcieniach, rozpięte pomiędzy : być Aniołem a być takim jak zawsze. Dyskurs duchowości i zmysłowości w pierwszej zwrotce, personifikacja lub, jak kto woli, wyznanie wiary w " anielskość " adresata - w drugiej, anielskość warunkowa/ wyznanie w trzeciej. Lekkie i dyskretne... Plus. Pozdrawiam. : )
Rekomendowane odpowiedzi