Mr._Żubr Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 panierowany kurczak jest dobry sałatka jest dobra sos jest dobry butelka wina jest nietknięta wrastasz w fotel w ekspresowym tempie szukasz oparcia w jego odkupieniu purytanin nie marnuje półwytrawnego pociąg relacji świece - obrus - stół pociąg do * całe szczęście jesteś twardy i wiesz że każdego da się zastąpić
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 prawda, można :D 'panierowany kurczak jest dobry sałatka jest dobra sos jest dobry butelka wina jest nietknięta' a to świetne i takie smaczne;P
Baba_Izba Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Pytanie do peela: czy przypadkiem purytanin nie pije do winnej - nietkniętej? W czwartym wersie może bez "jest"? Mnie się ten wiersz widzi dobrze, pozdrawiam - baba
Rachel_Grass Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 podnoszę nieśmiało rękę i - czy mogłabym zapytać, skąd ten tytuł? nasuwa pewne skojarzenie i świetnie współgra z pierwszą strofką, ale nie wiem, czy jest ono poprawne ;) pozdrawiam.
kasiaballou Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ten purytanin wyjaśnia przemyślenia Autora; bystrego obserwatora, któremu POZYTYWKA za kunszt i elokwencję. Pozdrówki z loczkiem :)) kasia.
Mr._Żubr Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 złamane skrzydło, smacznego:)Babo Izbo,jest być musi, o. Fajnie, że się podoba, dzięki.Rachelo, powiedzmy, że lubię to imię po prostu:D A co za skojarzenie znalazłaś? Wygląda na to, że znów jest w moim wierchole coś, czego sam nie widzę, hehe.kasiaballou, bardzo mi miło:) Dziękuję Paniom (?*) za komentarze i pochwały, pozdrawiam. _______ */złamane skrzydło to kobieta?
złamane skrzydło Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to rodzaj NIJaki:P
greg_lipski Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 całe szczęście jesteś twardy i wiesz że każdego da się zastąpić Pozorny ten optymizm, niby opieramy sie pokusie, ale problem jest, a skoro juz jest to moze bedzie wracal... czytajac wiersz czuje sie jak piechur, ktoremu rosnie ciezar na plecach. tylko ostatni wers jest slaby w formie, choc rownie mocny w tresci. Troche nie pasuje mi do calosci moze warto by go dopracowac? tak, zeby powalal z nog. gratuluje calosci i pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Dzięki. Nad ostatnim wersem pomyślę, może coś wykombinuję. Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodziło mi o kabaret, cholera, jak oni się nazywają... Potem! ;) mają taki skecz, kiedy do faceta z domalowanym kędziorkiem i jego żony z domalowanymi rzęsami (facet jest Hieronim) przychodzą kuzyni z domalowanymi wąsami itp. :P wybierają mu jedzenie z domu, stąd skojarzenie ;)
Rekomendowane odpowiedzi