Maciej_Satkiewicz Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 W Warszawie wiedziałem już jak zacząć dlatego spotkanie z historią nie było lekcją pokory to historia miała się ukorzyć przede mną Warszawa wie czego chce i tym imponuje dlatego poddałem się rytmowi biorę ją w dłonie jak kawał gliny i gniotę na swój kształt Jestem człowiekiem poza miejscem i czasem w których zostawiam ślady
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zero
Hania K. Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Tyle rzeczy o moim mieście można napisać, a tutaj takie nic :( Hania.
janusz_pyzinski Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 jeśli tym śladem ma być ten wiersz to jaka wina Warszawy?
H.Lecter Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 biorę ją w dłonie jak kawał gliny i gniotę na swój kształt Problem w tym, że wbrew wyobrażeniom autora - " swój kształt " jest zupełnie nieciekawy. P.S. W komentarzu pod " Ziemią " twierdziłeś, że : "nic już więcej nie można napisać ". Ten tekst - to brak konsekwencji ...
jacekdudek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 kilo Warszawy nie wystarczy na ślad,pozdro
jacekdudek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 kilo Warszawy nie wystarczy na ślad,pozdro
Pancolek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Pływasz pan po warszawsku - dupą po piasku. Tekst badziewny i nic sobą nie reprezentuje. Do P. - Pancuś
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Tli się iskierka ale za mała. Pozdrawiam
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Truizm posłuży mi za obronę. Otóż osobą mówiącą w wierszu i w czymkolwiek innym jest tzw. "podmiot liryczny". Podmiot liryczny nie jest tożsamy z autorem. Bo cóż znaczy autor? Niewiele więcej niż imię i nazwisko. Przez autora przechodzą tylko podmioty, prawdziwi twórcy. "Wyobrażenia autora", podobnie jak "wyobrażenia czytelnika" (np. o "autorze") to jedni z nich. Dlatego też brak konsekwencji (zwłaszcza po relatywnie długim czasie) jest tu uzasadniony, wręcz - pożądany. To proces ma być konsekwentny, nie stagnacja. Jeśli spojrzeć na to szerzej, ten tekst jest dookreśleniem dawnego komentarza.
Agata_Lebek Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 No...To chyba nie o to Polska walczyła w trzydziestym dziewiątym :) Ale niektóre komentarze mnie rozbroiły :):) takie np.- co kolega jara? - Almare.
a._mrozinski Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Nie lubię bełkotu o poezji. Wiersz nie jest tragiczny, nie jest to zero, ale moim zdaniem marnie marnie. Ciągle powraca temat miast.. Warszawa zasługuje na lepszy utwór. Arek
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. farszafa? a gdzie tam lepiej? MN
Magda_Tara Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 A dzisiaj świeci słońce nad Warszawą.... :))))))))) i zwierzaczki w zoo pożerają śniadanko :))))))))
Pancolek Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale bełkot ;D W Warszawie wiedziałem już jak zacząć dlatego spotkanie z historią nie było lekcją pokory to historia miała się ukorzyć przede mną ---> tutaj jest ta 'dynamika' czy 'eksplozja strumienia życia' ? ;D Wiersz jest wtórny, mało oryginalny, nie niesie jakiejś świeżej myśli. Możesz omijać te zarzuty, dorabiając ideologię tylko po co?
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie - w klatkach dzisas, farszafka, MN
Rekomendowane odpowiedzi