Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
równowaga oczywistości i liryzmu
daje dostęp do wzruszenia i jasności
*

czasami wydaje mi się, że miłość została wymyślona
na potrzeby filmów z Meg Ryan. może to dlatego,
że nie mogę nic znaleźć na deszcze, nawet butów.

spoglądam na splątane dłonie i wolę fotografować mgłę,
topić się w mżawce i gubić telefony. chciałabym,
żeby to była frustracja albo depresja -
martwi mnie, że w tym braku czuję się dobrze.

jak to jest, że człowiek z wiekiem staje się coraz bardziej
wytrzymały, a coraz częściej siada?

chciałabym,
żeby to była frustracja albo depresja -
martwi mnie, że w tym braku czuję się dobrze.

Słabiutki fragment, ot i aneczko.

Jakoś mnie nie rusza. Nie wyrasta ponad to, co u mnie nie budzi emocji i wcale nie chodzi o gust. Wpadnę za tydzień może mniej marudny ;)

Pancuś

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Grahamoza a gdyby tak na chwilę przestać analizować żona- mąż a człowieka znależć w każdym  …taka wiwisekcja na żywym organiżmie to każdy razem i osobno zrozumiałoby czym najmiejsza „ ranka „ jest …to takie proste i takie trudne tylko zniknęły stoły w kucki niewygodnie na długie rozmowy  do świtu zakończone porannym pytaniem zrobisz kawę kochanie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

śpieszę się dziś pamiętaj ble ble -:)-:) i znowu się zaczyna-:) sukienka za mała o boże to twoje spodnie włoże i nie ma mnie już ps  dobrego dnia z taką podzielnością uwagi  każdy mecz wygrasz
    • @Juliusz Pietrócha    Oryginalny, absurdalny, obrazowy i sugestywny wiersz.   Niejasna  jest granica między poczuciem mocy a mocą rzeczywistą.   Staje się jednak wyrazista dzięki niezgrabnym lecz silnym przytupom  damy, które zaskakują.   Nie są charakterystyczne dla takich pań.   Jeśli jednak połączyć biel z  groteską- to wtedy im do twarzy.
    • @Charismafilos zuchwale, niby banalnie ale z podbiciem. Stylowe rymy. W calokształcie odbieram jako żart z echem, podwójnym dnem. Czuć tu człowieka;)

Sam żart w dobrym tonie, z przymrużeniem oka o ludziach I relacjach... Czy w życiu wszystko sprowadza się do seksu i bezsilności? ... W moim, subiektywnym,  odczuciu czuć klimat Jasnorzewskiej. Pozdrawiam   
    • @Mel666 Siostro :) wpadłam zobaczyć co u Ciebie

Moje odczytanie jest bliskie @Berenika97. To bardzo bardzo osobisty wiersz tak go odbieram. To moment, w którym ktoś odchodzi a kruk jest bezradny.  Podoba mi się kontrast między naturą a samym krukiem. On czuwa, gdy brzozy płaczą.. Z samej symboliki kruka możnaby tu wiele wyczytać. Ja chyba najbardziej jestem bliska zdaniu, że chodzi o samotność I czuwanie , odnosząc do całego klimatu wiersza.    Siostro;) powiem :znak z niebios... @Mel666 ja bez Twoich wierszy usycham:)  Buziole !  
    • @hehehehe U Baby Jagi na Łysej Polanie Nowy domek niedługo powstanie Tam w kotle będą gotowane  Całe do rosołu rozebrane Jaś z Małgosią na śniadanie   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...