Drax Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Racheli Jak myśl, nim ją w słowo przemienisz, Gdy tylko się w głowie zalęgnie, Tak ja co dzień pełen nadziei, Umysłem swym kocham cię wstępnie. Jak płynący obłok w niebiesiech, Gdy jeszcze przyszłym wzbiera deszczem, Tak ja, nim zapłaczę ze szczęścia, Swym duchem już kocham cię wstępnie. Jakby fala, nim się rozbiwszy, Spieniona wzwyż tryśnie przepięknie, Tak ja jeszcze będąc cię chciwym, Nim spienię się, kocham cię wstępnie. Ty zaś tylko zechciej być przy mnie, W godzinach prób trwać chciej wytrwale, Jak ja uwierz niezłomnie i mnie Słowa „wstępnie” oducz, kochanie. (4 października AD 2008)
Bernadetta1 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 lubie takie klimaty, tylko warsztatowo niezbyt...policz średniówke, bo mi sie nie zgadza w drugiej zwrotce:)...pozdr
adolf Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 cienizna mości Drax :) ale nie martw sie, mnie od dwoch tygodni same gnioty wycohdzą :PP że już nie mam siły, się złościć, a szczerze to nie takie złe, ale a)rytmika - moim zdaniem brak mu lekkości, czyta się z trudem, i powiem (tak, ja adolf! ;D) że za ciężki, wiersz miłosny(o miłości?) powinen być lżejszy, :D nawet jeżeli ma lekko trącić średniowieczem, to jednak... trzeba go wyprostować Jak myśl | nim ją w słowo przemienisz, = 2 + 7 Gdy tylko się w głowie | zalęgnie, = 6 + 3 Tak ja, co dzień pełen nadziei, = 2 + 7 Umysłem swym kocham cię wstępnie. = 7+ 2/ tu się nie zgadza, powinno by 6+3/ ------------------------------------ aj bym to zrobił tak Jak myśl! - nim się w słowo odzieje wewnątrz umysłu przeklętych ciemnic Tak ja - rwąc wszelką z nich nadzieję by w sercu ukryć. Kocham cię wstępnie! Jak puch - co w niebiańskiej się rzece pławi, by zepchnąć z niej kroplę wody Tak ja - nim szczęście oddam łezce Kocham cię duchem. Kocham cię wstępnie! Fala - nim kark o ląd swój złamie i tryśnie wzwyż, spieni się duchem Tak ja - chciwym dar twój kradnę Nim i ja skonam. Kocham cię wstępnie! Ty zaś - zechciej zdobić mój świat I w prób godiznach bądź mi podporą Jak ja - uwierz i chociaż raz oduczyć mnie mówić Kocham cię w s t ę p n ie!
Bernadetta1 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adolf:)...masz dryg do poprawek wyszło super:)..pozdr
Drax Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Dziękuję pięknie za Wasze komentarze. :) Mościa Bernadetto, tak, przeoczenie z tą średniówką. Pomyślę, jak to poprawić, ale na razie nie mam nastroju ;) Mości Adolfie, Twoja wersja, choć generalnie urocza, dla mnie z kilku względów jest nie do przyjęcia ;) Ale dzięki za cenne wskazówki. Przydadzą się, jak jeszcze nad nim siądę. Może dziś wieczór? Teraz nie jest dobra pora na poezję ;) Pozdrawiam, Drax
Pancolek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Racheli? TEJ RACHELI? Co to romans czy jak? ;D
Drax Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie jestem wprawdzie pewien która to jest TA RACHELA, ale jeśli idzie o pannę podpisującą się Rachel Grass, to nie inaczej, mości Pancolku ;) A jakiś merytoryczny komentarz, to nie łaska? Ja rozumiem, że żądza najświeższych ploteczek i te sprawy, ale, zauważ proszę, to jest poezja.org, a nie poezja.na.gorąco.pl :D Pozdrawiam, Drax
Rachel_Grass Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zostałam TĄ RACHELĄ :D wiesz, bardziej jak niż romans :P Marcinie, dziękuję. (ta) Rachela
Pancolek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie jestem wprawdzie pewien która to jest TA RACHELA, ale jeśli idzie o pannę podpisującą się Rachel Grass, to nie inaczej, mości Pancolku ;) A jakiś merytoryczny komentarz, to nie łaska? Ja rozumiem, że żądza najświeższych ploteczek i te sprawy, ale, zauważ proszę, to jest poezja.org, a nie poezja.na.gorąco.pl :D Pozdrawiam, Drax ;D Draxie, nie moja estetyka. Generalnie sporo banału się zaplątało, za dużo. imho oczywiście ;)
Pancolek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zostałam TĄ RACHELĄ :D wiesz, bardziej jak niż romans :P Marcinie, dziękuję. (ta) Rachela To autorowi należą się podziękowania ;) A będzie jakiś słodki dialog wierszowy?
Rafał_Leniar Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Hm. Niby takie banalne, ale coś w sobie ma. Poprawka adofla dobra. Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co, mało rozrywek masz ostatnimi czasy? ;P może i będzie... p.s. to było do autora, autor też Marcin ;)
Almare Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 zasiądź poeto nad tekstem zmieniając w nim to i owo warto, Racheli szepnąć:kocham wstępnie-niezapominajkowo -jako rymofil lubię takie klimaty i doceniam Draxie twoje dzieło. -pozdrawiam.
Drax Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Banalny. Ta, chyba trochę faktycznie. Ale nie zmienię go przez senstyment; mam nadzieję, że to zrozumiecie ;) Dzieki za uwagi. Pozdrawiam, Drax ;)
a._mrozinski Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Właściwie, gdyby nie to "wstępnie" byłoby bardzo przeciętnie i nudno. Ale to właśnie nadaje całości smaku. Podoba mi się, podoba. Arek
Emu Rouge Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 usmiechnęlam się przy koncu wiec chyba jest dobrze;) za późno na głebsze analizy;p pozdr aga
Drax Opublikowano 7 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Cieszę się, że przypadł do gustu ;) Mości Arku, owo "wstępnie" było podstawą i głównym pomysłem, na którym wiersz oparłem. Gdyby nie to słowo, to i utworu by nie było ;) Pozdrawiam, Drax
Rekomendowane odpowiedzi