Oscar Dziki Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Na Widzewie podobno stale się ociepla To nawet zabawne teraz przechadzając się między blokami nie odczujesz tak dotkliwie jak niegdyś lodowatych spojrzeń człowiek mniej cierpnie a od zmrożonych stosunków w których się poczyna któreś pokolenie krew nie zastyga tak chętnie Ja wiem Obijanie cementowych kloców styropianem zakrawa na akt rozpaczy stałochłodnych Mnie tam pasuje Kumulujcie zimno Mogę się wreszcie przechadzać po okolicy Skroplić myśli Bałwan jeden z drugim niech się iluzjuje Izoluje Nieważne To jest zero absolutne i nawet polska gramatyka z takim nie zadrze Jezu, dlaczego tutaj zamieszkało 140 tysięcy ludzi? Dlaczego pod najbardziej odpychające głazy robactwa wpycha się najwięcej? I jeszcze jedno: oni w końcu się przekręcą Wszyscy Pewnego dnia obrócą sie w padlinę z marketu Trzeba ich szczelnie owinąć w nekrofolię Popchnąć dalej Cmentarze są stare W przeciągu 100 lat ze 140 tysięcy zamieszkujących betonowe jamy nie ostanie się prawie nikt Wiadomo homo betonus nie zniknie wymienią się pokolenia Jednak 140 tysięcy najpewniej kojtnie tak jak kojtnęło poprzednie 200 Cmentarze potrafią być bardziej wiekowe Bardziej wiekowe niż wiek Widzieliście jakiś 140-tysięczny cmentarz?
HAYQ Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Widziałem, nie jeden, nie zjadają. Dobry wiersz. Pozdrawiam.
Oscar Dziki Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poważnie? Mogę prosić o konkret? znajdę to w sieci?
HAYQ Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poważnie? Mogę prosić o konkret? znajdę to w sieci? W sieci, w książkach, w historii. Konkret, to niedobre określenie, ale trudno - Auschwitz I, II, III 1,1 mln (w tym 150 tys. Polaków)
Oscar Dziki Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poważnie? Mogę prosić o konkret? znajdę to w sieci? W sieci, w książkach, w historii. Konkret, to niedobre określenie, ale trudno - Auschwitz I, II, III 1,1 mln (w tym 150 tys. Polaków) nie no prosze. ja mowie o normalnych cmentarzach. Wiem ze nie doprecyzowalem, ale mam na mysli takie cmwntarze, ktore miescilyby sie w konwencji przyjetej przez peela. wiesz, na przyklad takie luzne podmiejskie skladowisko zwlok:).
HAYQ Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 pewnie w Chinach coś takiego by się znalazło. Sam widziałem, jak się tłukli kiedyś na ulicy. Na pięści. Teraz, to pewnie już nie tylko - cywilizacja. Parę tysięcy ich tam było - po jednej stronie. A po drugiej drugie tyle. Tak myślę, że w tygodniu, jak 3, 4 razy tak się tłukli. No to i żniwo musiało być. Ale gdzie? Znaczy się to żniwo gdzie. Duży kraj, cholera wie. ;)
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja widziałem Cmentarz Łyczakowski we Lwowie. Podobno jakieś 600 tys. grobów. Akurat jak go zwiedzałem, w jednej z alejek stara Polka cieszyła się głośno, że wreszcie znalazły się pieniądze na renowację... 4 nagrobków.
czarna porzeczka Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 szanowny Oskar Dziki kilkanaście lat temu byłam na pogrzebie krewnego w Warszawie na Cmentarzu Bródnowskim rozmiar Cmentarza zrobił na mnie wielkie wrażenie i już wtedy dowiedziałam się że pochowanych jest na nim ponad milion osób jak się ma 1 000 000 do 140 000 widać gołym okiem z poważaniem dodam: wiersz uważam za taki sobie h ttp://warszawa.wikia.com/wiki/Cmentarz_Br%C3%B3dnowski
Rafał_Leniar Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Hm. W sumie ja też się zastanawiałem nad podobnymi kwestiami. Dwa lata temu. I doszedłem do wniosku, że skoro w Ameryce jest tyle ludzi, a miejsce mają nawet na cmentarze dla psów, to dałem sobie z tym spokój. A co do pointy - nie zjadają. Po pewnym czasie owszem. Bo robak zje nieboszczyka, ptaszek zje robaka itd., itd. Ale bezpośrednio to nie. Zdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 no i do czego się tu przyczepić? ;P zdrówko Jimmy
Hania K. Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Takie wiersze-lopsy sumienia może choć 1% poruszą
Pancolek Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ostro, ale to się czyta, oj tak. + Pancuś
Fanaberka Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W przeciwieństwie do peela? Wczoraj w telewizji był film o wampirach. Inspiracja? ;)) PS. Acha, podoba mi się, taki naturalnie potoczysty.
vacker_flickan Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 oscar wrócił!:D refleksja dobra, bez dopowiedzenia i trucheł - dwa ostatnie wersy bym wywalił i a zostawił "Widzieliście kiedy 140 tysięczny cmentarz?"
Oscar Dziki Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak sie okazuje niżej, wielkich cmentarzy jest w bród. :)
Oscar Dziki Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowna Czarna Porzeczko (ja Ciebie odmienie poprawnie:P) dziękuję za wpisanie się pod wierszem takim sobie.
Oscar Dziki Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawie jak dyskurs z hamletowskim grabarzem:)
Rekomendowane odpowiedzi