Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patrzę - leży przede mną -
wyzywający wzrok

Szydzi ze mnie
wytyka każdy błąd

Pojedynek trwa

mówię jej:
przecież kiedyś ...
a spójrz tu!...

pyta:
a teraz?

ten szybki cios
pozbawił mnie sił

A teraz leżysz przede mną
niezapisana strono
i okrutnie drwisz

Opublikowano

Metafory sa zawiłe chyba za bardzo dla mnie... Jak wzrok może leżeć przed p.l.? Ja nie wiem... Wart byłoby chyba zamienić znaki interpunkcyjne na słowa i opis poetyczny. jeśli tego nie robisz jestes dosłowna i czasami nawet trywialna.
Jak to jest, że wzrok wyzywajacy zmienia się w strynę w ostatniej strofie? Bardzo tego nie rozumiem. Za mało przeczytane i za mało przemyślane.

Adam

Opublikowano
CYTAT (Adam Szadkowski @ Jul 13 2003, 10:29 PM)
Jak wzrok może leżeć przed p.l.?

wzrok nigdzie tam nie lezy tongue.gif ona ma wyzywajacy wzrok
a czy to jest malo przeczytane i malo przemyslane... wiesz ja jestem malo przemyslana wiec coz innego moge tworzyc ?
Opublikowano
CYTAT (Adrianna Bruno @ Jul 13 2003, 10:21 PM)
Patrzę - leży przede mną -
wyzywający wzrok

Ano... myślnik jest, więc wzrok nie leży chyba smile.gif
Jeśli szydzi i wytyka błędy, to bardzo dobrze.
Ogólnie o.k. Jak zwykle może i bym coś zmienił, ale nigdy nie mówię co, bo to nie (tonie?) mój wiersz smile.gif
Pozdr.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97   to my Nika jak te dwa koty marcowe :))))   ja po dachach nie chodziłem bo mam lęki wysokości.   ale raz, kolega co studiował archeologię śródziemnomorską zabrał mnie do piwnic pod UJ.   dał mi dwie latarki i kawałek gromnicy z zapałkami a sam miał górski czekan.   i poszliśmy.   ja robiłem za latarkę. on prowadził po znakach kredą na ścianach. doszliśmy do jakiegoś zakamarka i on zaczął czekanem drapać zmurszałe cegły. kiedy pytałem co tam jest , powiedział zebym się zamknął.   po dwóch godzinach usłyszeliśmy jakies głosy . ale od strony skąd przyszliśmy. ja się zgasiłem i siedliśmy na gruzie.   nagle hałas jakby kogoś obdzierali ze skóry.   kolega usiadł na kocie to ten się rozdarł.   wziął go pod kurtkę i czekamy.   obok nas przeszła jakaś ekipa i ktoś podniesionym głosem nakazywał aby ci co z nim byli poszli do pani Zosi a ona da im łańcuch i kłódkę. ten gość wydzierał się jeszcze, że nie życzy sobie żeby tutaj ktoś właził.   kiedy oni przeszli, Wojtek zabrał kota i wyszliśmy.   po drodze przekonywał mnie, że to kot po Turkach jest.   temu kotu dali na imię Turek. szwendał się po akademiku jeszcze ze dwa lata.   nigdy sie do siebie nie zbliżyliśmy. udawał  ze mnie nie zna.     Nika. dziękuję serdecznie za koment. wszystkiego dobrego ')              
    • @Toyer  poeta ma lepiej trochę( czego Tobie życzę), będzie żył w słowach zawsze
    • Nie furoj ptoszku nie furoj, na niebzie zrobzisz some dóry Jek zrobzisz to zośpsiywosz, bo ty ptoszku z chańcio lotosz. Mom takygo ptoszka w lasie, rozmajiyte jojka niasie, lokate a druge czorne, jek dziywczoczki nosze bziołe.       Nie wyskakuj, ptaszku, w górę, bo wybijesz w niebie dziurę. Kiej wybijesz, to załaczesz, bo ty, ptaszku, dobrze skaczesz. Mam takiego ptaszka w lesie, co dwojakie jajka niesie: jedno bure, drugie czarne" jak dziewczynki nasze białe.                  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Rano czerwona róża, później kawa   Napełnijmy serca miłością   Piękno i dobro są razem   Tory dnia biegają w tym samym kierunku   Od rana róża, piękno i słońce, to nasze menu dnia   Miłość to jak parowóz, ma ogromną siłę w sobie   Wsiadamy do tej miłości z całą rodziną   Czerwone wino i serca mają te same kolory   Miła rodzina, przyjazny dom   Życzliwość i miłość to my   Król i królowa – nie Ty i ja, to my, zwykli ludzie   Darzymy swoją miłość, niezależnie kim jesteśmy   Nie mamy ceny miłości, bo mamy ją w sercach                                                                                                                  Lovej . 2025-11-04             Inspiracje. Życzliwość i miłość
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...