Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

jakie lubicie alkohole?

Rekomendowane odpowiedzi

najchętniej whisky, martini, brandy, rzecz jasna piwo, najlepiej ciemne (ciemny Primator w Lamusie we Wro, yeah=). kiedyś znajomy narobił w domu przepalanki. smakowała elegencko, wchodziła jeszcze lepiej, ale rano na uczelni wyglądałem dość... niespecjalnie (pomińmy może szczegóły, w każdym razie głupio wracać o 4 do chałupy kiedy ma się ćwieczenia na 7:30=). ale może jeszcze kiedyś spróbuję, tylko wcześniej zarezerwuję sobie następny dzień na dojścice do siebie. no i jeśli co do czego tradycyjnym Komandosem też nie wzgardzę=).
ech, no i kobiecie obiecałem, że absyntu nie tknę=]

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

tylko surowy, prosto z krzewu czy jak mu tam z ziela :)

Tak nie można niszczyć trunku, ziele musi być suche, bez wody, wtedy pokaże właściwości. Składniki na ten skomplikowany przepis zgromadziłem w jeden dzień, wystarczy wdepnąć do dobrego zielarskiego sklepu i potem macerować wg przepisu, konieczna jest destylacja, bez niej to syf nie Absynt. Pozdrawiam i nakłaniam do sięgnięcia po przepis na ABSYNT SZWAJCARSKI.
M.

Tak nie można niszczyć trunku, ziele musi być suche, bez wody, wtedy pokaże właściwości. Składniki na ten skomplikowany przepis zgromadziłem w jeden dzień, wystarczy wdepnąć do dobrego zielarskiego sklepu i potem macerować wg przepisu, konieczna jest destylacja, bez niej to syf nie Absynt. Pozdrawiam i nakłaniam do sięgnięcia po przepis na ABSYNT SZWAJCARSKI.
M.

taaaak, tylko jak się jedzie w Bory na kilkanaście dni, a proces suszenia trochę trwa, a piszesz jeszcze o destylacji...
to zacny Michale, kto by wytrzymał tak długo czekać;)
Dlatego ten "nasz" był specyficzny tym bardziej, że "wzbogacony" rumem STROH,
miał swój smaczek.

M.

taaaak, tylko jak się jedzie w Bory na kilkanaście dni, a proces suszenia trochę trwa, a piszesz jeszcze o destylacji...
to zacny Michale, kto by wytrzymał tak długo czekać;)
Dlatego ten "nasz" był specyficzny tym bardziej, że "wzbogacony" rumem STROH,
miał swój smaczek.

kusicie ;)