wypłosz pospolity Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wiktor zawsze wyraża to lepiej i tylko on zna całą prawdę o neonach. co noc powtarza, że trzeba chować się przed wschodem bo zodiak nas oszukał w każdej konstelacji.jak daleko sięgam pamięcią zawsze musiałem odchodzić. i tak oto przegapiłam całą Skandynawię, owady zabite srebrną rakietą. na psim grzbiecie dostrzegłam dziś skrzydła, później paranoja równomiernie obdzieliła członki. gwałtownie kończy się bal przebierańców.
Tomasz_Piekło Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ciekawy, ale to już wiesz. Szkoda, że taka cisza tu. Być może skończył się bal przebierańców:)
egzegeta Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Tomaszu nie taka cisza:) bo czytam tu i czytam i zastanawia mnie to "gwałtownie" w ostatnim wersie czy nie lepiej nieuchronnie? Chyba, że ten bal rzeczywiście nagle się kończy, a to wtedy przepraszam:) Jedno jest pewne - wiersz zatrzymuje a to dobrze rokuje:)
Fanaberka Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 paranoja równomiernie obdzieliła członki. ?? druga zwrotka mnie zmęczyła.
Czarna Perła Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 wiersz też, ale najbardziej podoba mi się tytuł cz.p.
ginger soul Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Choć nie jestem piratem popieram Czarną Perłę... Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 prawie go przeoczyłam, ale całe szczęście, że się w porę opamiętałam :) wiersz jest z tego gatunku, który lubię chyba najbardziej. w pierwszym odruchu chciałam coś przerobić, ale po zastanowieniu - tylko zmieniłabym szyk wyrazów w ostatnim wersie pierwszej strofy. pozdrawiam.
Nechbet Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ja tez prawie przeoczyłam! a szkoda byłoby, oj szkoda przegapić, znakomite, każde słowo na odpowiednim miejscu, nie sposób się do czegokolwiek przyczepić, świetne. pozdrawiam serdecznie Marta
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 no ja się przyczepię, bo mi też ciężko było przejść przez drugą (pierwsza znakomita, druga po prostu ciekawa ale ta paranoja jakaś mi się właśnie nie na miejscu wydaje, pewnie dlatego ze nie rozumiem) odczucia mieszane, więc pewnie wrócę:) pozdr. /m.
Tomasz_Piekło Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 dla mnie "paranoja równomiernie obdzieliła członki." to jakiś brak koordynacji ruchowej, czy też jakieś dziwne następstwa, które zrodzone w mózgu, udzielają się ciału:D sorry wypłoszu;)
wypłosz pospolity Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.. a paranoja wywołuje tutaj paraliż po prostu, w konsekwencji zmiany w 'działaniu'. jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi