teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 płaczliwe krople w kawie bez cukru dawno wystygły a sen przed nocą odleciał prawie do nikąd mało widoczna droga na horyzoncie kreska jak trudny rebus tymczasem dzisiaj chmury któż to odgadnie może przepłyną słońce zaświeci jak niegdyś wiosną zakwitną kaczeńce i ptaki wrócą zza oceanu kiedyś ty do mnie może powrócisz ----------------------------------------------druga wersja (zmiksowana) - sens zachowany -----------------------------------------------płaczliwe krople w kawie bez cukru dawno wystygły i sen odleciał przed nocą na horyzoncie droga mało widoczna jak trudny rebus chmury tymczasem dzisiaj może przepłyną i słońce zaświeci jak niegdyś wiosną zakwitną kaczeńce i ptaki powrócą zza oceanu kiedyś ty do mnie może powrócisz
kasiaballou Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiało, a raczej napadało - melancholia i jak zwyle nadzieja, to Twój niepowtarzalny atrybut Tereso- u mnie podobna pogoda, Pozdrawiam :) kasia.
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Kasiu! Jak zwykle wierna i miła. Tak padało, przestało a teraz idzie nawałnica...dobrze, że zdążyłam wrócić. Odrobina melancholii nie zawadzi, ale bez nadziei ani rusz... Dziękuję. :))))))) Serdeczności -teresa
lubię latawce Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 ten rebus bardzo przykuwa uwagę ;o) drugi w kolejności fajności motyw: kaczeńce i ptaki kwitnące zza oceanu (ach, w ten sposób marzy mi się to czytać!) hej dziewczyny - są wakacje! więcej słońca! :*
Boskie Kalosze Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cały czas krążysz wokół tematyki haiku i... jednak nie odważysz się napisać po prostu haiku :) Powiedzmy tak: jesienna chandra - ukradkowa łza na szklankę herbaty Póki co drążysz temat, pogłębiasz go w nisekończoność, coś jakby haiku ale nie haiku. To co napisałem wyżej, ujmowane powiedzmy tak: krwią wieczór kwitnie księżyc wczoraj użyźnia za chwilą już sen smutek po skacze skrzydłami łamie ptaki odwraca czas dnem w pustyniach płaczę w okowach kwarc rozpuszczam taflą kleję łzę wstaję by umrzeć wystarczy marzeń może gdzieś przecież brzeg wiem Czyli wiersz nie wiersz, haiku nie haiku - za to dużo pomysłów na jedno i drugie. I jeśli czytają Cię haikowcy, tylko patrzeć jak przerobią tą czy inną strofkę Twojego wiersza, przetłumaczą na angielski i wyślą na międzynarodowy konkurs haiku :)) Jeszcze raz zachęcam: sama to zrób! Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, mogłaś poczytać tak jak ci się marzy... u mnie leje i huczą gromy...ech... dziękuję, że zajrzałaś i wpisałaś się... :)))) serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 heheh u Boskiego w Kaloszach siedzi wiele pomysłów haikowych a teresa ma duży zasób wiedzy potrzebnej do stworzenia tegoż, tereso, do dzieła ale i wiersz niczego sobie chociaż mnie kusi ciutki po mojemu ale nie będę gmerać, autor wie co robi cmok cmok
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cały czas krążysz wokół tematyki haiku i... jednak nie odważysz się napisać po prostu haiku :) Powiedzmy tak: jesienna chandra - ukradkowa łza na szklankę herbaty Póki co drążysz temat, pogłębiasz go w nisekończoność, coś jakby haiku ale nie haiku. To co napisałem wyżej, ujmowane powiedzmy tak: krwią wieczór kwitnie księżyc wczoraj użyźnia za chwilą już sen smutek po skacze skrzydłami łamie ptaki odwraca czas dnem w pustyniach płaczę w okowach kwarc rozpuszczam taflą kleję łzę wstaję by umrzeć wystarczy marzeń może gdzieś przecież brzeg wiem Czyli wiersz nie wiersz, haiku nie haiku - za to dużo pomysłów na jedno i drugie. I jeśli czytają Cię haikowcy, tylko patrzeć jak przerobią tą czy inną strofkę Twojego wiersza, przetłumaczą na angielski i wyślą na międzynarodowy konkurs haiku :)) Jeszcze raz zachęcam: sama to zrób! Pozdrawiam. Boskie Kalosze! Zachęcasz mnie i kusisz po raz n-ty. Ty się w haiku poruszasz z zamkniętymi oczami, a ja niby wszystko rozumiem, ale ciągle wydaje mi się, że nie umiem (czyżby kompleks?). Swoje wiersze (nie wiersze?) piszę spntanicznie pod wpływem chwili, ale najczęściej wiążą się z jakimś wydarzeniem tylko dla mnie znanym (np. melancholia jest tylko parawanem)...nad haiku trzeba się skupić na użyciu odpowiednich słów...tak mi się wydaje, sama nie wiem... w każdym razie dziękuję Ci za serdeczne pochylenie i doping... :)) Serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, toż on toto wytrząsa na poczekaniu z rękawa, hehe...a ja wcale nie widzę u siebie haikowych pomysłów...i Ty też przyłączyłaś się do mobilizcji...no, no...nie wiem, co zrobię osaczona namową... Cieszę się, że wiersz niczego sobie...i niech już sobie będzie, skoro jednak wiersz... dziękuję :))) cmokaskowo pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Wkleiłam drugą wersję. Która wesyfikacyjnie lepsza? Będę wdzięczna za uwagi. Z góry sedecznie dziękuję. :))
zak stanisława Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedyś - może ty do mnie powrócisz tak bym zakańczyła :P ale baaaardzo misie druga werja, jest w końcu nORMALNA,przejrzysta! cmokasowa i ją biorę!!!!!!!! cmok cmok
lubię latawce Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ja też drugiej daje wotum zaufania ;> drugiej bardziej. ;o)
teresa943 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedyś - może ty do mnie powrócisz tak bym zakańczyła :P ale baaaardzo misie druga werja, jest w końcu nORMALNA,przejrzysta! cmokasowa i ją biorę!!!!!!!! cmok cmok Stasiu, ładnie byś zakończyła...podobasie. A tak mówiąc między nami, to Ty "kopnęłaś" mnie (mnie tak czasem trzeba, hehe...) wczoraj do przeróbki, za co bardzoooo...dziękuję. Skaczę z radości, że b i e rz e sz!!! :)))) serdeczne sobotnie cmokaski - teresa
teresa943 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chylę czoło przed Twoim zaufaniem...wiele dla mnie znaczy mieć zaufanie "latawców"... l u b i ę latawce! bardzooo... Dziękuję. :))) Pozdrówki -teresa
Marlett Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Tereso! Bardziej przekonuje mnie mix - druga wersja. Pointę akceptuję bez naruszania jej. PozdrawiaM.
teresa943 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Marlett! Twoja akceptacja mnie przekonuje. :)) Serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedyś - może ty do mnie powrócisz tak bym zakańczyła :P ale baaaardzo misie druga werja, jest w końcu nORMALNA,przejrzysta! cmokasowa i ją biorę!!!!!!!! cmok cmok Stasiu, ładnie byś zakończyła...podobasie. A tak mówiąc między nami, to Ty "kopnęłaś" mnie (mnie tak czasem trzeba, hehe...) wczoraj do przeróbki, za co bardzoooo...dziękuję. Skaczę z radości, że b i e rz e sz!!! :)))) serdeczne sobotnie cmokaski - teresa chciałabym zobaczyć jak skaczesz:p
teresa943 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, ładnie byś zakończyła...podobasie. A tak mówiąc między nami, to Ty "kopnęłaś" mnie (mnie tak czasem trzeba, hehe...) wczoraj do przeróbki, za co bardzoooo...dziękuję. Skaczę z radości, że b i e rz e sz!!! :)))) serdeczne sobotnie cmokaski - teresa chciałabym zobaczyć jak skaczesz:p hehe...chciałabyś się pośmiać z pokracznych podrygiwanek, co? dobrze, jak umiem, tak masz ^^^x^^x^^x^ i do tego...hop siup tralala...specjalnie dla Ciebie i cmok :))))
Rekomendowane odpowiedzi