Hanna Maryańska Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 okiem księżyca zmierzyłem krawędzie i wśród oklasków wypłoszyłem cienie widoczne nagle zza kształtów wypadłe wilgotne całkiem w asfalt mokry wtarte wymalowałem bladym widmom oczy już trwoga straszna bramę tę odgadła i wprost z otworów cienistych postaci wkrada się w senne ludzi prześcieradła nierówną walkę obserwuję z góry szamotaninę flegmatycznej zgrai z upiorów stadem w codzienności nocy znużony wrzaskiem z przerażonych gardeł biegnę za chmury i zaciskam oczy
kasiaballou Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mary senne, zakradające się do świata rzeczywistego, emanuj tęsknota za harmonią, zagubioną gdzieś po drodze - wewnętrzne rozterki, ale z próbą pozbycia się uciążliwych doznań, nasuwa mi się myśl o jakimś traumatycznym przeżyciu, może właśnie gdzieś po/na drodze - może przeinterpretowałam, ale ilu czytających - tyle odczuć pozdrawiam kasia. poz
gabriel p. Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 my patrzymy na księżyc, więc i on nas obserwuje. ciekawy pomysł i świetne wykonanie. pozdrawiam :-))
Bernadetta1 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ja bym radzila usunąc te wielkie litery na poczatkach wersów...pozdr.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 nie przepadam za tego typu wierszami, dlatego w kwestii tematu - sza. jeśli chodzi natomiast o stronę techniczną - myślę, że jest całkiem w porządku. radzę to samo, co Bernadetta.
teresa943 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 faktycznie, patrząc na księżyc, można zobaczyć niesamowite obrazy ukladające się się plam...i zawsze wydaje się, że on z góry też się przygląda, jest to nieraz tak przejmujące, że odwracamy wzrok...zaciskamy powieki... świetnie to oddaje wiersz; podoba mi się :) serdecznie pozdrawiam -tersa
Hanna Maryańska Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Dziękuję :) Zgadzam się co do liter, faktycznie, zmieniam. Kasiu odczucia Twoje idą po tym mniej więcej torze. Fajnie, dziękuję serdecznie za miłe słowa, cieszę się, że zatrzymaliście się Państwo nad tym wierszem, to dla mnie wiele znaczy. Pozdrawiam ciepło!
myślątko Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ja na nie sen mara Bóg wiara
Hanna Maryańska Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo to, również pozdrawiam ciepło! I życzę spokojnych zawsze nocy :)
Rekomendowane odpowiedzi