Wojciech_Waleśkiewicz Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 bez uśmiechu życia bez radości serca bez czułości słowa bez znajomości dotyku kogo potrzeba byś zrozumiał ulotnością chwili się nacieszył przejrzał się w innych jak w lustrze wielobarwną tęczą życiem na przekór sobie i innym sercem na zawsze stopionym w kamieniu słowem okrutnym jak kołdrą okrytym dotykiem na zawsze straconym cała nadzieja w czasie wiruje krąży nad dziurą objawień pozornych wraca do ciebie kometą znaczeń spadając niechybnie ku upadkowi
Ilionowski Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 tekst naiwny - żeby nie napisać: głupi, co mogłoby cię zniechęcić. napisany fatalnie - nierówno. żebyś został poetą musiałbyś jeszcze 10000 razy reinkarnować z biedronki w krowę a następnie w człowieka, może za 10001 razem te chromosomy by się tak jakoś poukładały, że zadziałałyby odpowiednie komórki w mózgu. poczytaj sobie poetów współczesnych - teksty, które czytasz na tym forum, mimo że publikowane są w dziale "poezja współczesna" nie muszą być transparentne dla tej dziedziny ducha. sięgnij do druków, albo do zakamarków internetowych - polecam ci osobiście teksty: "rozkapryszonego tygrysa" (znajdziesz w gugle) - to na początek. poczytaj je i poczuj różnicę gatunkową. kiedy tak się stanie, z poczucia owej różnicy, z pozornej niesprawiedliwości powstanie zapewne tekst, który z przyjemnościa przeczytam. nad którym nie będę się pastwił, który będzie się pastwił nade mną.
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 nad którym nie będę się pastwił, który będzie się pastwił nade mną. - czyżbym był wizjonerem? miałem wizje, śniłem? - odniesienie do... czytali to wiedzą. -o, dziele: wiersz się nie udał. rozkapryszony tygrys to nie jest - szkoda. pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 to za mało... Pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapomniałam...
adam sosna Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 może jeszcze poczytać trochę i w P i w W proszę nie traktować tego jako obelgę po prostu uważam że można tam wiele skorzystać
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 No to może powiem, co konkretnie mi się nie podoba. Za dużo dopełniaczy typu: uśmiech życia radość serca czułość słowa znajomość dotyku ulotność chwili wielobarwna tęcza słowo okrutne kometa znaczeń objawienia pozorne Poczytaj coś o środkach artystycznych wiersza, to rada od serca. Pozdrawiam serdecznie.
H.Lecter Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Wiersz nie nadąża za ambicją autora. Zapraszam na warsztat.
Spiro Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 gdyby dodać jeszcze czarny bez i biały bez, to może. a tak...
Wojciech_Waleśkiewicz Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Za komentarze zupełnie nie na miejscu typu ,,1000 krotna reinkarnacja z biedronki w krowę a następnie w człowieka'' nie dziekuję /Prawdopodobnie, Twoja wypowiedź ,,Panie'' Ilionowski, w dwóch miejscach łamie regulamin niniejszego serwisu poetyckiego. Ale znaj moją łaskę. Nie jestem człowiekiem mściwym ani małostkowym i nie będę tego zgłaszał./ Za wszystkie mniej czy bardziej konstruktywne uwagi dziękuję z całego serca. Za chęć pomocy H.Lectera bardzo dziękuję i nie omieszkam w przyszłości skorzystać z Twojej rady. Pozdrawiam serdecznie: Wojtek
mały_dzielny_toster Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jacekdudek Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi