gabriel p. Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 wytworzyłem się na novum i pomimo wklęsłej fazy cięgiem kwitnę na przymorzu parasolując o dachu choć rubaszne to zajadam liście śmietany w sałacie jest mi już nieskazitelnie widzę przeszłość tuż przed sobą po co komu szyk bojowy skoro każdy ma rozsądek i choć język tam nie sięga myśli nie są krótkowzroczne
gabriel p. Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 nie wiem co z tym tytułem zrobić ??? hełp ;-))
M._Krzywak Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 a na "rozwodnienie"? A co do tekstu - technicznie: rytm się łamie w 4 wersie (rozumiem, że nie chciał pan już powtarzać "się", które doskonale by się wkomponowało) i w 6 i w 10 (przynajmniej jak na moje słoniowe ucho). Warto pobawić się instrumentalizacją, bo tekst jest oryginalny (nasuwa mi się nawet - frywolny), spontaniczny i świeży. Krótko, ale pozytywnie. Pozdrawiam.
gabriel p. Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie nie mogłem jakoś dograć tych "parzystych" wersów, pomimo że sylabowo wszysgtkie są równe. a w warsztacie mnie olano ;-)) dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :-)
maranatha neothenia Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 hmm.. niezła interpretacja.. tego co masz w głowie. na wersecie: 'widzę przeszłość tuż przed sobą' w wyobraźni mam: że masz ją na talerzu i już zamierzasz żelastwem na to..
gabriel p. Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedyś widziałem obraz/karykaturę, na którym gruby facet siedział z chusteczką wieśniacko zawiązaną pod szyją,w jednej ręce widelec, w drugiej nóż a przed nim talerz z jakąs papką. obok stoi otwarta puszta z napisem "future" (przyszłość), a pod spodem "pokarm dla umysłu. tylko dla najlepszych psów" ;-)))) pozdrawiam :-))))
gabriel p. Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mnie to cieszy :-))))
maranatha neothenia Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smutny acz prawdziwy to obrazek ...nieraz. monthy phyton lubił się tym raczyć.. pozdr.
gabriel p. Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smutny acz prawdziwy to obrazek ...nieraz. monthy phyton lubił się tym raczyć.. pozdr. czarny humor rzeczywistości. ktoś nam musiał pokazać prawdę ;-))))) pozdro :-)
Rekomendowane odpowiedzi