Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 las tu a z dala pod winylem nocy gwiazdy skręciło na igle księżyca i jęło ciskać, a wiadomo co ci na gałąź spadnie, pod konar przykica, gdy coraz głośniej i co rusz i bliżej, pewno z potrzasku nikt się nie wyliże, lecz dźwięk jedynie splótł liście i w tany, lżejsze gałązki i odrosty w krzakach trącił, po korze w pokorze, ograny zzieleniał nagle bo muzyka taka ni w szum i szelest i trzask i co jeszcze mogą gdzie czyhać pająki i kleszcze, ścichł więc i może truchleje gdzie teraz, w gąszczu jak w myśli, księżyc zszedł z widoku, kręci się niebo i drzewa rozdziera i póki ciemność, weź się nocy pokól, zrań, zrysuj, obyś już więcej winylem dźwięku do lasu nie wiodła i tyle.
adam sosna Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 druga bardzo mi się podoba (zwrotka) nie dam + bo jeszcze nie mam
Fanaberka Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry jesteś, co tu gadać. :-)
JacekSojan Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 jesteś mistrzem nastroju, i jakie bogactwo słów - wszystkie jak liście w LESIE - żyją! J.S
Ilionowski Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 warsztat poprawny i to jest jedyny plus tekstu
H.Lecter Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Warsztat świetny i to jest wielki plus tekstu. Pięknie zagrałeś, Messalin...Pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. las tu a z dala pod winylem gwiazdy skręciło na igle księżyca i jęło ciskać, a wiadomo co ci - z tym jęło nie wiem co zrobić ale mi się nie podoba na gałąź spadnie, gdy coraz głośniej i co rusz bliżej, z potrzasku nikt się nie wyliże, lecz dźwięk jedynie splótł liście w lżejsze gałązki i odrosty w krzakach po korze w pokorze, ograny zzieleniał nagle bo muzyka w szum i szelest i trzask i co jeszcze mogą czyhać pająki i kleszcze, ścichł więc i może truchleje gdzie teraz, w gąszczu jak w myśli, księżyc zszedł z widoku, kręci się niebo i drzewa rozdziera - "drzewa rozdziera" też mi nie leży i póki ciemność, weź się nocy pokól, zrań, zrysuj, obyś więcej winylem dźwięku do lasu nie wiodła i tyle. - "wiodła" to słowo dla mnie też nie Tekst buduje ciekawy klimat, bardzo obrazowy. Za dużo słów, które to przerysowują. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oki - wporzo MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry jesteś, co tu gadać. :-) mówisz o wierszu? żartuję, hi sorka MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. są czymś w rodzaju cinematografemte liście jak dla człowieka fotosynteza MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ile można plusów dać? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to noc, jak widać, spójrz na datę dzięki za wpis MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. las tu a z dala pod winylem gwiazdy skręciło na igle księżyca i jęło ciskać, a wiadomo co ci - z tym jęło nie wiem co zrobić ale mi się nie podoba na gałąź spadnie, gdy coraz głośniej i co rusz bliżej, z potrzasku nikt się nie wyliże, lecz dźwięk jedynie splótł liście w lżejsze gałązki i odrosty w krzakach po korze w pokorze, ograny zzieleniał nagle bo muzyka w szum i szelest i trzask i co jeszcze mogą czyhać pająki i kleszcze, ścichł więc i może truchleje gdzie teraz, w gąszczu jak w myśli, księżyc zszedł z widoku, kręci się niebo i drzewa rozdziera - "drzewa rozdziera" też mi nie leży i póki ciemność, weź się nocy pokól, zrań, zrysuj, obyś więcej winylem dźwięku do lasu nie wiodła i tyle. - "wiodła" to słowo dla mnie też nie Tekst buduje ciekawy klimat, bardzo obrazowy. Za dużo słów, które to przerysowują. Pozdrawiam bo to ma rysować, pamiętasz stare winyle? co do "jąć, rozdzierać i wodzić" - to połóż starą płytę na adapter i oprócz słuchania popatrz, to tylko sugestia MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za docen MN
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co to jest? Od jakiego rdzenia? Bo coś mi pachnie oszybką ;) pzdr. b
Spiro Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 rymować umiesz. to już wiemy. rytm czujesz, melodię snujesz i... i tyle. wprawka warsztatowa? ok. ale nic powyżej pozdrawiam
Bianka 1 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 nic, nie, musisz więcej wyłożyć by mnie kupić, a w to nie wierzę
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co to jest? Od jakiego rdzenia? Bo coś mi pachnie oszybką ;) pzdr. b to naleciałość mazowiecka może bardziej przaśna szukałem - stosują w mowie w dalszej perspektywie to doszedłem do POKOLA - takiego bożka prusinów zza miedzyi tyle na usprawiedliwienie oscypek dla Krakowianina czy Krakowiana(?) MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki serdeczne MN
Rekomendowane odpowiedzi