Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 słowo do słowa jest podobne tylko się w kształtach różni liściem więc w gąszczu liter pobłądziłam wśród twoich wierszy oczywiście ale mi drogi do rozumu nie podpowiadaj śpią lamenty i żal pobudzić miejże litość w drożynkach myśli w wers zaklętych na krawężniki sennych powiek poślepłą nocą spada brokat ktoś po mnie przyjdzie ktoś odejdzie daj boże by cię bardziej
zak stanisława Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 daj boże by cię bardziej pokochać mogło moje ciało bardziej niż kwiaty słońce światła to im zawsze mało pozdrawiam Alu!
Luisa Gepfert Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 daje się wyczuć brak jednego słówka na końcu, mi by tam pasowało, np.: "ktoś po mnie przyjdzie ktoś odejdzie daj boże by cię bardziej spotkać" cała reszta się podoba
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Luiso - pominięcie słowa jest celowe. Można kogoś bardziej spotkać? Pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bystrzacha :)
amehob Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zmęczonym oczom nie dość nigdy zatrzymać oddech na poezji i nigdy nie dość łez uronić jeśli są świadkiem pięknych igrzysk między poetką a poetą zmęczonym oczom nie dość wierszy wyczarowanych magią dłoni i serca które wierzy ślepo w powystrajane słowa rymem sennych niespełnień i przywidzeń zmęczonym oczom nie dość nigdy piórem pogubić się wśród myśli witam nocnie :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. och amehobie, w którą stronę bym nie spojrzała to tęsknota, już nie wiem czym mam ją nakarmić, żeby gdzieś indziej sobie poszła i ciągle szwęda się przy piórze, jak małe dziecię przy spódnicy ni własnych myśli poukładać, ani nonsensów się doliczyć nic jej nie daję i nie karmię, a ona rośnie, prawie zeschłam, trzymam się płotu przy obsesji, nie wiesz przypadkiem skąd się wzięła? witam Cię ślicznie :)
teresa943 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Alicjo, urokliwy Twój wiersz zachęca, by dalej ciagnąć strofy, boć przecie tęsknota nie ma granic, im bardzej, tym więcej, spragniony człowiek szuka milości. Bardzo, bardzo... :) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Bardzo sentymentalne to zagubienie Alicjo... dobrze się czyta, ładna treść, jedno ale do ostatniego wersu, może jednak jakoś poprawić. Nie mniej, całości plus... :) Pozdrawiam.
anna_rebajn Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mnie się zdaje wiem na pewno słowo do słowa niepodobne jak niepodobne drzewo drzewu i szept do szeptu w chórze wspomnień jak niepodbne obie dłonie co chlebem karmią jedne usta ale tym słowom nigdy koniec niech wiatr je w liściach myśli huśta ;-) Wiersz oczywiście piękny Alicjo, stąd riposta. A swoją drogą i ja myślałam, że Ci się gdzieś urwało słowo z ostatniego wersu. :)) Anna
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 słowo do słowa niepodobne to taka prawda oczywista wrażenia różne można odnieść bo to zależy kto wiersz czyta i też zależy od nastroju chwili, co jakże jest ulotną czasami myśli twoja koi albo rozdrażni bardzo mocno miły Twój wiersz pozdrawiam Jacek
Luisa Gepfert Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Luiso - pominięcie słowa jest celowe. Można kogoś bardziej spotkać? Pozdrawiam :) spotkać po to, żebyś na chwilę przystanął spotkać po to, żeby na siebie popatrzeć spotkać po to, żeby porozmawiać spotkać i być ze sobą -spotkać bardziej, efektowniej a nie przejść obok siebie tylko do tego się to miało odnieść ale chyba jednak nie pasuje, masz rację.. ja jeszcze nie taka kumata..:-)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, dziękuję za wiersz, tym bardziej, że w tej samej tonacji. Jejciu, zaraz się załamię. Jak nie wiesz jakie to słowo, to powiem na ucho. Serdeczności :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata, to słowo jest do rymu (rym asonansowy) Witam Cię serdecznie i pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozdrażni? Jacku, gdzie to było przypomnij proszę, no i kiedy, mam gęste sitko oraz lupę, by każde sprawdzać i przecedzić dziękuję i pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz wiadomość :)
amehob Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzieś z niepamięci tak uważam żeby jej w sobie nie obudzić spytałem kiedyś w beznadziei skąd ma do serca tyle kluczy że przepełnione też otworzy wszystko zamarło gdy szeptała coś na krawędzi ciężkich powiek z ust wyczytałem tylko wiara dobranoc:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żeby jej w sobie nie obudzić? więc gdy pytałeś, spała jeszcze przez sen z nią zatem rozmawiałeś i taka mądra, wierzyć nie chce i taka śpiąca drzwi otwiera, zamknięte oczy znajdzie kluczyk, wzruszyłam się troszeczkę jakby, muszę pozbierać łez okruchy dzień dobry :)
amehob Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdyby zaklęcie ktoś wymyślił i wszystkich ludzi zmienił w wiersze lub gdyby można było wyśnić życie do rymu z słowem "zostań" byłabyś księżną w takim świecie a wiersz by starczył za małżonka gdyby poezja była ciałem w najdoskonalszy tiul spowitym nikt by nie szukał innych bajek lecz żył miłością i spełnieniem w rytm zakochanej w słowie ciszy gdyby wymyślił ktoś zaklęcie dzień dobry :) am.
Rekomendowane odpowiedzi