adam sosna Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Bory szumią poloneza Dzięcioł dziobem puka w sosny Łabędź niemy stroi skrzypce Żuraw stoi i bajdurzy obok czapli zasłuchanych w sto melodii z wronich gardeł Pułk korników może przerwać koncert snuty tak gromadnie pracowicie gryząc drzewa Wiatr z łatwością je przewróci solo będzie wtedy nucił na pustyni sfałdowanej W samym środku mego miasta dla ochrony za kratami pomnikowo drży osika hodowana ku pamięci Ktoś zapomniał ją podlewać lecz nie uschła – sztuczna była Taka zmyła Adam Sosna (2008.06)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Letko za dugoo, jak do tyj penty. Miszcz Mynarski się jakby ukonił, tylko że u Niego byłoby wcześniej sporo w tekście do wyłowienia, np. 1 strofka taka jakaś lyryczna tylko, a przecież polonez to i autko, i butelczyna - jakby to jakoś tak delikatnie? "Plastikowa kopuła" za wcześnie - psuje efekt "sztuczności" na końcu (moimzdaniem :) pzdr. b
H.Lecter Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Moje poczucie humoru nie nadąża za wierszem. Nie podoba się. Pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polonez - autko i butelczyna (dla lubiącego i dziewczyna) polonez - taniec a Młynarski - to być może jakieś 35 lat temu słuchałem dużo tu widocznie z żalu za borami spłakałem się stąd woda (mnie smakuje) kopuła zbyt wcześnie - może tak: W samym środku mego miasta pomnikowo drży osika pod kopułą plastikową hodowana ku pamięci Ktoś zapomniał ją podlewać lecz nie uschła – sztuczna była Taka zmyła
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajne :) no tak - dzięki wielkie a ja akurat zacząłem majstrować może tak? W samym środku mego miasta pomnikowo drży osika pod kopułą plastikową hodowana ku pamięci Ktoś zapomniał ją podlewać lecz nie uschła – sztuczna była Taka zmyła dzięki :):):)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieno ;) ona nie może być napisana jako "plastikowa" wcale! ;D (w tem sensie za wcześnie płentę wali). pzdr. b
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieno ;) ona nie może być napisana jako "plastikowa" wcale! ;D (w tem sensie za wcześnie płentę wali). pzdr. b tak W samym środku mego miasta dla ochrony za kratami pomnikowo drży osika hodowana ku pamięci Ktoś zapomniał ją podlewać lecz nie uschła – sztuczna była Taka zmyła tak chyba lepiej :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieno ;) ona nie może być napisana jako "plastikowa" wcale! ;D (w tem sensie za wcześnie płentę wali). pzdr. b tak W samym środku mego miasta dla ochrony za kratami pomnikowo drży osika hodowana ku pamięci Ktoś zapomniał ją podlewać lecz nie uschła – sztuczna była Taka zmyła tak chyba lepiej :) Chyba lepiej.
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 z_d_e_c_y_d_o_w_a_n_i_e_! - to teraz kolej na następne zwrotki ;D) pzdr. b
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Stefan Rewiński zmieniłem dzięki za bycie i opinię :)
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :(:(:( to ma z tego być poemat we dwunastu księgach wierszem? :):):) udam się na emigrację - na Kamczatkę :):):) z m i e n i ł e m wieeeeeelkie dzięki
Marlett Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Adam! W lasach jest cudnie. W kieszeni trzymam punkty. Uśmiechu:))
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 pchła szachrajka no ma rację Pan Bogdan teraz zmyła jeszcze większa :):):)
adam sosna Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Marlett w lasach jest cudnie a korniki sosnom spać nie dają cała nadzieja w dzięciołach
Baba_Izba Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie mogę głosować, ale muszę napisać, że nadal i to coraz bardziej, podoba mi się ten wiersz i dzięcioł na sośnie! (ładne kowaliki, a sosny wszystkie) Pozdrawiam - baba
adam sosna Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Baba Izba jest nas dwoje a nawet więcej :) dziękuję bardzo a swoją drogą jeśli wiersz był w P został wklejony do Z wróci do P to gdzie? na miejsce pierwszego wklejenia? czy z datą przesunięcia? :):):)
Jerzy Szymochnik Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 adam sosna:taki prosty wierszyk dla dzieci. A tam dalej z fontanny woda pryska, moje oczy bawi.itd.itp. Pozdr.b. J.S
Rekomendowane odpowiedzi