Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Uciekłem znowu do SANU Moja kochana ZŁOTA Służyłem innemu panu Zamknięto przede mną wrota Uciekam ciągle myślami Tam gdzie wolności promienie Dzisiaj zamknięty kratami W żałobie pływa sumienie Może się jeszcze odwróci Ziemia i Słońce i gwiazdy Może i ciebie porzuci Może zapłakać z was każdy Wczoraj za kraty przyleciał Gołąb w wzorzystej szacie I rychło w górę odleciał Gdy ujrzał mój smutek w komnacie Dzisiaj znowu siadł za kratami Z ręki mej porwał kruch chleba Zatrzepał ptasimi skrzydłami I umknął w kierunku nieba Jeszcze ulecę za kraty Kiedy się niebo rozchmurzy Spojrzę na ZIEMIE i kwiaty Dziś ZŁOTA wolność mi wróży Jeszcze ulecę w przestworza Jak orzeł wolny z piórami Jeszcze obudzi mnie zorza A kraty zostaną za nami Modlitwa pisana z za kraty Rzemieniem wiązana nocami Rozpala i niebo i światy I tylko ptak gołąb nad nami Modlitwa z łez nocy utkana Do Boga leci i płynie A z głębi rozpaczy wyrwana Pisana cierpieniem nie zginie Gdy skruszą się grube kraty A słońce odkryje niebo Łzy zwilżą i Boga i kwiaty Dla grobu kwiat jedną potrzebą pątnik
Olesia Apropos Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 prorokuję przeniesienie do działu P ;)
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje za odwiedziny ,pozdrawiam serdecznie
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może masz racje ,pozdrawiam cieplutko
Goya Abramowicz Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Peel to pewnie recydywa ;) Się nie wzniesie, oj nie wzniesie...;) Ale powodzenia życzę i pozdrawiam ;)
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki ,pozdrowionka
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. błąd-choroba,dzięki pozdrawiam
e-m-e-m Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 dzisiaj jest wielka promocja w dziale P - zapraszamy,
Rachel_Grass Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe :)
Lady_Supay Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 I ja się zgodzę - P, to dobre miejsce, a dlaczego? Dlatego, że np.: częstochowa, wytarte do bólu porównania, nieudolne powtórzenia, cieniusie metafory i w ogóle bardziej to się nadaje na jakąś piosenkę boleśnie kościółkową niż na Poezję. Sorry. Słońca!
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może skorzystam,dzięki i pozdrawiam
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki ,dużo uśmiechu
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny,dużo słoneczka
M._Krzywak Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Że też pan jeszcze tego sam nie usunął?
Marcin Gałkowski Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 romantyzm się skończył;) pozdrawiam
Wiesław Mazur-pątnik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. San to moja rzeka ,pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi