Marusia aganiok Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 wyuzdało się nagle samo przed się chamskie odzywki zagłuszyły resztę wino jak zawsze zamieszasz paluchem tak otworzysz drogę nowym pokusom niemoty teraz wiosłują do brzegu bo drewniane czółno dnem zorało piach sternik poeta poucza sam siebie przez kolejny wieczór i kolejny raz
zak stanisława Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 no tak wynik niezły, mieszane wino paluchem śmierdzi tytoniem :P a sternik poeta biadoli:D scmok Marusiu!
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peel rozważa jakieś przykre wydarzenie zwracając się do (chyba) sprawcy; zarzuca mu chamskie zachowanie, w wyniku czego (implikacja - następstwo) peel (poeta) kolejny raz pozostawiony sam sobie; coś mnie korci, by skojarzyć z sytuacją czasami wynikającą na forum... ktoś do kogoś, coś...zamiast komentować wiersz... sory, mogę się mylić, bo jak zwykle ponosi mnie wyobraźnia... Słoneczka.:)) Serdeczności -teresa
HAYQ Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Temat mi się podoba i wiem, że to nie Warsztat Marusiu, ale co myślisz o małej zmianie i przestawieniu rymów? Pozdrawiam.wyuzdało się samo znienacka przed się jak wino mieszane zawsze paluchem chamskie prostackie zagłuszyło resztę otwierając drogę nowym pokusom niemoty teraz wiosłują do brzegu znów drewniane czółno dnem zorało piach sternik poeta poucza sam siebie przez kolejny wieczór i kolejny raz
Marusia aganiok Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawdę mówicie, bo różnie te "sterniki" mają. Dziękuję i żązę deeeszczuuu!:))
Marusia aganiok Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też a czasem potrząsam wylewając rozsiewam zapach i wabię:)))
Marusia aganiok Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peel rozważa jakieś przykre wydarzenie zwracając się do (chyba) sprawcy; zarzuca mu chamskie zachowanie, w wyniku czego (implikacja - następstwo) peel (poeta) kolejny raz pozostawiony sam sobie; coś mnie korci, by skojarzyć z sytuacją czasami wynikającą na forum... ktoś do kogoś, coś...zamiast komentować wiersz... sory, mogę się mylić, bo jak zwykle ponosi mnie wyobraźnia... Słoneczka.:)) Serdeczności -teresa bujna wyobraźnia jest też moją "przypadłością", a Twoja interpretacja ociera się o rzeczywistość tutejszą:))) Dziękuję i upalnie pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wers z czółnem super dałabym jeszcze "a" przed "sternik poucza... (dla rytmu) pierwszy chyba zostawię, bo urosło sylab ponad miarę wino jak zawsze mieszane paluchem (chyba tak?) Trochę pozmieniam :)))))_)
HAYQ Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie dodawaj "a" , z rytmem jest dobrze - po 11. Poza tym "a" niepotrzebnie rozwlecze. Nie chciałem za bardzo ingerować, to w końcu Twój wiersz, ale co tam, powiem Ci. Bardzo nie lubię określenia "znowu", "znów". Może to jakieś uprzedzenie, ale kojarzy mi się (nie wiem dlaczego ;) z "łolaboga, jeju". A już najczęściej rezygnuję z czytania czegoś, co się zaczyna słowami: "znowu". Bo wiadomo, że za chwilę jakaś tragedia będzie, typu: "turnus mija, a ja niczyja" lub coś podobnego ;) Inna sprawa, że czasem trzeba, ale unikam, (uwaga - banał!)jak ognia. Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dobre, poproszę. Pozdrawiam :)
Marusia aganiok Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znowu też nie lubię, bo to taka "zapchajdziura" szczególnie w haiku - tu myślałam sobie, że popłynie jakoś, co nie znaczy, że nie poszukuję zastępstwa:)) Dzięki Ci wielkie HAYQ i osobno dziękuję za Twoją pomoc i obecność:))) Pozdrawiam i zapraszam ponownie:)))
Marusia aganiok Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam:)))) Dziękuję:)))) Zapraszam:)))
IN Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda akcja powoduje reakcję - jeżeli p 'to' q czasem znajomość praw logiki okazuje się być przydatna oczywiście nie dotyczy to poetów ;) -fajny wierszyk :))
Nessa Isilra Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 dobre:) ot i to by był cały komentarz:D
Marusia aganiok Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. się baaardzo dziękuję za komentarz(cały) Bardzo pięknie pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda akcja powoduje reakcję - jeżeli p 'to' q czasem znajomość praw logiki okazuje się być przydatna oczywiście nie dotyczy to poetów ;) -fajny wierszyk :)) Dziękuję bardzo; dla mnie te słowa wieeelleee znaczą:))) Pozdrawiam setnie:)))
Ewa_Kos Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wiesz czytam i tak sobie myślę, że chyba odczytuję więcej niż zapisałaś:))) temat frapujący bardzo:) EK
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 myśl super ale coś mi nie gra może tak:już się wyuzdało wyszło samo przed się chamskie odzywki zagłuszyły resztę ty wino jak zawsze mieszałeś paluchem otworzyłeś drogę ulegam pokusie niemoty natychmiast wiosłują do brzegu gdy drewniane czółno piach zorało spodem sternik jest poetą poucza sam siebie przez kolejny wieczór próbując coś dowieść pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi