Sławomir Hornik Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Więc taka gra, kto pierwszy rano wystawi język i poczuje sól. Nie jest to wcale łatwe, widzę jak próbujesz trzecią noc z rzędu. Kreślisz kredą miejsca, które nazwiesz O, tu. Natenczas może rozstąpi się morze świetlików, i nie wróci bo tak ma dziś w zwyczaju. Gdyby nie to, że chodzę spać później nie odgadłbym, że oszukujesz, wystawiasz język. Zdradzasz się przez sen, że już nas namierzają, czerwone punkty snują się po czole; pielgrzymka mrówek w święte miejsce. Ale żeby nie dodawać szczegółów odejmijmy ten: blizny, które rano odkryjemy na języku zasypane są solą, zaszyte śliną.
Hania K. Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Ciekawy utwór. Spodobał się. Hania.
myślątko Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 podskórnie mam wrażenie, że podskórnie powinno coś płynąć , ale nie wyniuchałam, więc albo nie ma albo płynie tylko dla peela więc... nie zaczyna się zdania od więc
vacker_flickan Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 eeee więc przełożyliśmy motywy stylistyczne powieści iberoamerykańskiej na grunt współczesnej poezji polskiej no i co z tego?
Rafał Różewicz Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 każdy ma coś, do tego "więc", w sumie to jest zamysł autora, ale żeby to coś oznaczało.
Goya Abramowicz Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Nie załapałam "o co idzie"...Ale pozdrawiam ;)
Sławomir Hornik Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, każde zaklęcie ma jakąś formułę, a te wiersze poczynające się od Więc traktuję właśnie jako zaklęcia, modlitwy, no zależy o czym wiersz idzie ... pozdrawiam
hipokrytka Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 nie rozumiem, ale blizny zaszyte śliną przemawiają do mnie ciarkami :) cmok
Espena_Sway Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 mnie się podoba. jest konkretnie, prosto ale na temat. momentami się kojarzy z "Koloniami" Różyckiego. ode mnie solidny +. P.S. tylko nad tytułem można by jeszcze pomyśleć. pozdrawiam Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi