zak stanisława Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 w parku pośród traw zroszonych dotykiem dmuchawiec na resztkach godności pod łopianem namiętnie kołysze uskrzydloną pszczołę w oberwanych płatkach rumiankowego bukietu młoda dziewczyna skrywa tajemnicę - kocha lubi szanuje nie chce nie dba żartuje z włosów na wietrze czytam spełnienie splecionych w pocałunku
Rafał Różewicz Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 nie wiem technicznie nie mam się czego uczepić, bo to skomplikowana forma nie jest:) pierwszy wers odrzuca- taki czytelnik jak ja który się zaprze to da radę:) ale proponuję coś z tym zrobić, fakt temat wszystkim znany, ale jakoś słowo miłość we wierszach już raczej nie powinno się pokazywać,,, dalej jest miło, umiesz budować ładne zwroty:) Ale dla mnie stanowczo za mało..Pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Stasiu! Rzeczywiście ,pierwszy wers do wycinki , zbyt oczywisty. Czytelnik chce sam wnioskować:) Reszta miło, wiosennie. PozdrawiaMy.
H.Lecter Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Dla mnie ,tylko pierwszy obraz pięknie pachnący Leśmianem.Pozdrawiam ciepło.
zak stanisława Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 no i proszę trzy głosy a każdy inny jak obrazy w wierszu:P Rafale, dzięki za spostrzeżenia, to czego dla ciebie mało, dla mnie- przerasta możliwości:P marlet end Sosen dzięki ale nie uważam że pierwszy wers jest taki oczywisty, to alegoria:P Lecter, też tak uważam ale i ciut J. Twardowskim, nie sądzisz? dzięki za komenty, miłej niedzieli:):) dmuchawiec z pół łysą głową (resztki godności męskiej) wiersz powstał po spacerze w parku:P wersja 2 w parku pośród traw zroszonych dotykiem dmuchawiec z resztkami godności pod łopianem namiętnie uskrzydla pszczołę w skubanych płatkach rumianku młoda dziewczyna skrywa wróżbę - kocha lubi szanuje nie chce nie dba żartuje w powiewach wiatru czytam spełnienie splecionych w pocałunku niewielkie zmiany jak teraz wyglądają?
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Dobrze prawisz Stasiu, gdyby nie Henrietka....
zak stanisława Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :):) pozdrawiam Henriettę!
Rekomendowane odpowiedzi