lubię latawce Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 wiesz, że lubię być nieśmiała gubić wątek tuż przed pointą skakać w niebo na trzy cztery na trzy-czwarte pięta-palce instynktownie chowam w dłoniach twarz na wynos (słowa bledną!) dziś piaskiem w twojej kieszeni lecz jutro zakwitnę perłą tylko wiedz, że lubię gubić wątek być nieśmiała tuż przed pointą skakać w niebo pięta-palce od trzy cztery do trzy-czwarte skrytopylne mamy serca deja vu lecz nieznajome mimo tego -ręka w rękę- aż z piernika stanie domek! tylko wiedz, że lubię trzy, nie cztery skakać w niebo tuż przed pointą gubić wątek pięta-palce być nieśmiała tak trzy-czwarte
Koval_ZNowin Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy obraz pociągnięty do końca jednym pędzlem, fajnie, czasem jak czytam czyjeś wiersze dochodzę jedynie do połowy, a tu doczytałem do końca, Pozdrawiam i skaczę na trzy cztery:)
lubię latawce Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 cieszę się równie skocznie, że się podoba chociaż wiesz, ten wierszyk jest taki z przymrużeniem oczka ;o) pozdrawiam piotrusia pana, angie
Adaś Marek Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Witaj, czytało mi się tak śpiewnie, że z dobrym podkładem muzycznym są duże szanse na przebój. Dla mnie takie miłe więcej niż na trzy-czwarte.Pozdrawiam adam.
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 dla mnie brzmi jak piosenka. Można zaśpiewać i zatańczyć. Pelka daje się lubić, chociaż lubi "być nieśmiała tak trzy-czwarte" Z pozdrowieniami - baba
lubię latawce Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Adaś, nie ma sprawy, jeśli na czymś grasz, to założymy happy-band(ę) ;P pozdrawiam serdecznie ;o) Babo, jasne, że peelka da się lubić, bo peelka to ja ;> a tak serio, to jestem teraz zbyt szczęśliwa, żeby mądrze cokolwiek pisać i takie wierszydła mi wychodzą, eh :* tak trzy-czwarte nieśmiała angie ;o)
Rachel_Grass Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 mnie nie pasuje tylko tytuł, treść jak najbardziej, szczególnie śpiewny refrenik, niby popXXI, a jednak old school. wyrażam się skrótowo, ale to dlatego, że takie mrużenie oczu mi się podoba. pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 a recycling to już nie jest old school? :Pp dziękuję Rachel za taaak miłą opinię :D i pozdrawiam serdee, angie ^^
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 wiedz, że lubię trzy, nie cztery skakać w niebo tuż przed pointą gubić wątek pięta-palce być nieśmiała tak trzy-czwarte Pamiętam z W. Leciutki jak puch i rytmiczny. Podczas czytania robi się radośnie i stopy poruszają się mimo woli pięta-palce. Angie, fajny wierszyk. Brawo. Serdecznie pozdrawiam -teresa
lubię latawce Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 ach Teresko, miód na moje uszy :D i stopy ;o) całuśnie :*
Mr.Suicide Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 jeżeli Autorka przyznała się do tego, iż utożsamiać ją można, a nawet trzeba z podmiotem lirycznym, a także po uwadze, iż jest ona bardzo szczęśliwa, można wnioskować tylko jedno: miłość jej odbiła, a teraz nie chce opuścić. od siebie mogę dodać, że życzę szczęścia :) co się natomiast, zmierzając bardziej w stronę utworu, tyczy treści, to: podmiot liryczny zwraca się do konkretnej osoby, którą nota bene darzy uczuciem. zatem osoba obdarowywana pełni funkcję adresata tekstu. podmiot liryczny, o czym mówi w pierwszej strofie, jest osobą nieśmiałą, bojaźliwą, być może nieco strachliwą /niekoniecznie jednak w tym przypadku słowo to musi być nacechowane negatywnie :P/. w drugiej strofie peel mówi, jak mniemam, że nie jest w stanie wyrazić swoich emocji. słowa po prostu nie wystarczają /należy zatem sięgnąć po coś zdecydowanie bardziej stanowczego :P/. jakkolwiek każdy jeden dzień spędzony u boku drugiej osoby wydaje się być podobnym /w kontekście szczęścia, jakie po prostu przytłacza podmiot liryczny/. peel jest niewątpliwie pozytywnie nastawioną osobą do rzeczywistości. ma siłę, wiarę, nadzieję. melodyjność, na którą wpływają: agogika, rytmika, tempo, harmonia jedynie podkreślają pogodny, radosny nastrój podmiotu lirycznego. mnie przypadł ten tekst do gustu. zastanawiam się tylko czy aby refren nie został o jeden raz użyty za wiele; ale to tylko detal. plus, pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Misterze, jak ja uwielbiam Twoje interpretacje! (już nie mogę doczekać się następnej wizyty) no, to co nieco już o mnie wiesz ;Pp z tymi refrenami to jest sprawa taka, że też najchętniej któryś wyrzuciłabym, ale nie mogę się zdecydować który - bo każdy taki trochę inny :> pozdrawiam serdecznie :D uhahana dziewczyna z latawcami.
lubię latawce Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 o, "pląs", bardzo mi się to podoba :D dziękuję Pansy za wizytę i see ya u Ciebie ;o) angie
M._Krzywak Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 2 strofa 3-4 wers łamie rytm, a bez rytmu to pogrzeb w tym wypadku. Co do reszty nie mam zastrzeżeń - sympatyczne i żywiołowe, dlatego w tym rytmie pójde sobie do pracy. Plus. Pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 bardzo dziękuję za tę sympatyczną opinię, wiem, że coś tam kuleje, ale nie chcę 'wciskać kitu' :> :P serdecznie, angie ;o)
Gość Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 skocznie i kolorowo może dlatego gubię pointe jednak coś mi skacze kłaniam dłoń
lubię latawce Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 jeśli zgubiłeś pointę, to bardzom rada - kłaniam rzęsy, angie
lubię latawce Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 no ;) a, chyba wytnę te strofy i zostawię sam refren :Pp (bo tak naprawdę -dla mnie- tylko te trzy refrenowe wariacje są tutaj ważne) ale co tam :P dzięki za wizytę ;o)
Pancolek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Dla mnie za śpiewne ;) Niemniej pozdrawiam szczęśliwą endżi. Pancuś
lubię latawce Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 dziękuję za obecność i zapamiętanie, że angie to jednak endżi :Pp pozdrawiam ;o)
Rekomendowane odpowiedzi