anna_rebajn Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 z głowami w chmurach czesani wiatrem szukamy śladów po dawnych skrzydłach i tylko cisza jak nóż na stole dzieli tęsknotę której nie widać *** wszystko zostało już powiedziane słowa gołębie zniknęły w dali nawet horyzont nad naszym niebem znowu się jakby bardziej oddalił gdy coraz więcej do ogarnięcia cisza u harfy zerwała struny i choć pragniemy słuchać muzyki nikt z nas nie umie już o nie mówić wczoraj zgasiło w latarni lampę parasol słońca ktoś musi dźwigać tylko dlaczego nigdy nie razem kiedy spod niego więcej jest widać sen nie przychodzi do nas jak dawniej parapet służy głównie do wspomnień gdy noc po cichu w oczach rozpala ukryte w głębi złote pochodnie trawnik przed domem znów się zieleni łaskocząc wiatrem główki stokrotek gdy oddalamy się coraz bardziej głupotą znacząc drogę z powrotem myśli chowamy nawet przed sobą sukienka w szafie tęskni najmocniej za swetrem z wełny którym ją okrył kiedy się bałeś że cała zmoknie
anna_rebajn Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wiesz, że coś w tym jest ... Ten wers dopisałam jako ostatni, już po wielokrotnym przeczytaniu wiersza. Dlatego potraktowałam go osobno, trochę jak motto. Cieszę się, że Ci się spodobał. Anna
lubię latawce Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 [quote]gdy coraz więcej do ogarnięcia cisza u harfy zerwała struny i choć pragniemy słuchać muzyki nikt z nas już mówić o niej nie umie - taka mała przestawianka, jakoś lepiej tak mi się czyta myśli chowamy nawet przed sobą sukienka w szafie tęskni najmocniejza swetrem z wełny którym ją okrył - tu coś nie gra, jak dla mnie; albo proszę o wytłumaczniekiedy się bałeś że cała zmoknie bardzo, bardzo podoba mi się ten wiersz. och, podoba mi się, kurdę, strasznie! plusuję serdecznie, angie
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Początek - rewelacją, koniec - dobry, tylko w środku coś mi zgrzyta. I tam przy muzyce chyba mała literówka, jest - nie. Pozdrawiam.
Vera_Ikon Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja również na tak :) Nie będę Ci go rozbierać na czynniki pierwsze, bo tylko bym popsuła :) Lekko się czyta, słowa kleją się do ust, a myśli do głowy. Ładne obrazy. Hm... może nawet do ulubionych... Pozdrawiam serdecznie vera
egzegeta Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 przyznam się bez molstowania, że przeczytałem tylko pierwszą strofę i dalej już tylko komentarze i co? i to, że - "z głowami w chmurach" dla mnie okrutny banał. U mnie w domu mówiono często tak, gdy ktoś był zamyślony, rozmarzony. Przepraszam, że wplątuję w ten wiersz moje z domu;)) Pozdrawiam
anna_rebajn Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 egzegeto - lubię używać w wierszach pewne utarte zwroty, trochę "na przekór", bo wydaje mi się, że w jakiś sposób weszły one do języka i go tworzą - są dla mnie takim samym instrumentem jak słowo. Wychodzę z założenia, że na odbiór wiersza nie tyle ma wpływ jego nowatorska forma co umiejętność przekazywania emocji. I nad tym staram się pracować. A inna rzecz, że z pewnością nie da się zadowolić wszystkich odbioprców. anna
egzegeta Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też prawda, ja napisałem wg swego widzimisię z domu rodem;) choć jednak do tej nowatorskiej żywię sympatię. Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zwrot idiomatyczny :) dlaczego uważasz go za banał? idiomy mają to do siebie, że są (w miarę) stałe :) istnieje jeszcze też ładne użycie owego :) no i dobrze! :)
Vera_Ikon Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Dodaję komentarz po długim czasie - nadal sie bardzo podoba :) Bardzo, bardzo :) Nadal w ulubionych. Pozdr serdecznie weronika
Rekomendowane odpowiedzi