Ela Adamiec Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja ciebie morze podwójnie wielbię chociaż odpływasz iskierką nadziei biała flota nie zawsze oznacza spełnienie drobiny piasku na dnie serca układają się w stosy muszli wczoraj się oziębiło gdybyś był powiedziałbyś załóż beret ten ciepły nie zmarzniesz gdybyś był... a jesteś szantą jasnowatą w dodatku astrową nie przypominaj mi wiem że to nie są nagrobne kwiaty ja za tobą morze tęsknię nawet zgubiłam swoje gniazdo mewy się uśmiechają i tylko podpowiadają my nie nurkujemy ...
Ela Adamiec Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ależ oczywiście zgadzam się z taką konstruktywną krytyką:) pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ech, bufo, to ty bufon, niegrzeczny;( smutno po komentarzu, smutny wiersz a na dodatek deszcz leje na okrągło od kilku dni pozdrawiam ciepło, hiacyntowo,
Ela Adamiec Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nie tylko u Ciebie leje Stasiu:) pozdrawiam, na właśnie żonkile kwitną:) ciiiii:):):) bufony lepiej wiedzą:))))))
zak stanisława Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja już "sny scypiona" czytalem - bylo mi smutno :( przy Hadrianie tez nawet przy Janie naszym Kochanowskim ale tutaj jakos nie bardzo jakos ten utwor powtarza wszelkie wyrazy robi sie straszny zlepek to co ze wiersz jest na smutno na smutno jest juz od tysiaclecii ale to ze ktos chce byc smutnym niech to napisze porzadnie u mnie takie smutki nie przechodza no to wreszcie coś konstruktywnego rzekłeś, kochany bufonie:):):)
M._Krzywak Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 To wcale nie jest takie złe - ciekawe, jakich by jeszcze można środków użyć do takiego tematu. Oczywiście, topos odejścia jest często używany, ale - jaki temat teraz jest nie zużyty? Dla mnie na plus. Pozdrawiam PS - te dwa środkowe wersy mają swoją moc, trochę rozpływa się ona w tych "...", ale to już tylko wg św. mnie :)
M._Krzywak Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co to ma być? Nabijanie sobie postów?
myślątko Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 lubię szantę, działa wykrztuśnie ;) no i jest w czerwonej księdze mnie nie bardzo, może dlatego, że morze
M._Krzywak Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co to ma być? Nabijanie sobie postów? a co to ma być? wtrącanie się w nie swoje sprawy? To są sprawy publiczne tak jak publiczne jest to forum.
Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 oczywiście bufonku że jesteś głupi wiersz mi się podoba jest obrazowy, nie ma w nim nadmiernego patosu pierwsza zwrotka najlepsza dalej już trochę gorzej ale styl masz naprawdę szczery daje 8,5
M._Krzywak Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To są sprawy publiczne tak jak publiczne jest to forum. tak, tylko że napisałam do autorki a odpowiedział M. Krzywak Widzisz, istnieje na świecie coś takiego jak negacja krytyki pewnych krytyków przez innych krytyków. To ma korzenie antyczne, zatem nie wynalazłem tutaj nic nowego. P_S - a gdzie jest "bufon"? To ty, Marianno?
zak stanisława Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 zauważyliście, że bufon wycofał swoje posty, gdybym nie kopiowała wyszłabym na durnowatą babę:P:P ciekawe, kto mu dogadał, a może ktoś go rozpoznał:::: i siewydało o jejciu!biedny nasz bufonik:(
Fanaberka Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezły skrót, powoduje, że kolejny raz tu zaglądam :-) Trochę mi przeszkadza wersyfikacja pierwszej zwrotki, wiem, wiem, że teraz tak się pisze ;) Można by pomyśleć nad drugą zwrotką, może tak ją ustawić, żeby usunąć "gdybyś był... " z trzeciej. Bo ta "szanta jasnowata i w dodatku astrowa" jest interesująca, dalej też jest ciekawie. Jak dla mnie - całkiem fajny wiersz.
amk Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 zastrzegam sobie "bu" fon oddaję z czcią!!!
Rekomendowane odpowiedzi