Tomasz_Biela Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nawet jeśli korony drzew ukłonią się ziemi ziarno kawy nie pobudzi zmarłych osadzonych w kruchej porcelanie filiżanka pełna czarnych żył grobowiec poległych studnia Hitlera i innych kamieni nie zasiądą ponownie do stołu jak za dawnych czasów nieodwracalnie ich sylwetki będą omdlewać stertami lalek pozbawionych tronu nim zabraknie powietrza znajdą się dłonie na każdy zamach wystraszone dziecko wybiegnie na środek i zostanie uziemieniem chaosu narodził się Ideał z naszych autystycznych serc
Robert_Siudak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mógłbym się rozwodzić, natomiast w tej chwili po przeczytaniu naprawdę kłaniam się szczerze... kłaniam szare komórki zwłaszcza: nim zabraknie powietrza znajdą się dłonie na każdy zamach wystraszone dziecko wybiegnie na środek i zostanie uziemieniem chaosu
BoboFrut Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jest pewien pomysł, jest treść. Jednak drażni mnie ten ciągły czas przyszły, który sprawia, że ten tekst czyta się jak jakieś proroctwo, a ja w gusła nie wierzę. Poza tym mógłby pan nieco przerzedzić formę, bardziej wysublimować temat, a nie wrzucać wszystkiego do jednego worka. ya?nieodwracalnie ich sylwetki będą omdlewać stertami lalek pozbawionych tronu -> to jest dla mnie bardzo na nie.narodził się Ideał z naszychautystycznych serc -> wprawny poeta nie musi posiłkować się terminologią, żeby coś wyrazić, od tego jest nauka. W sumie tekst mnie nie przekonuje. (jeszcze ten Hitler w tle). Pzdr.
zak stanisława Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Bobo Frut lubi tylko soczki, od myslenia łowa boli? Tomku, uwaząm że tu tajkażde słowo ma swoje miejsce i jest przemyłsane, nic zbędnego, mnie przekonuje scmok
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Są fragmenty, które do mnie bardzo przemawiają, są inne, które trochę mniej, są i takie, nad którymi zastanawiam się czy są tu konieczne, ale ogólnie za całość plus. Pozdrawiam.
Jego Alter Ego Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 za Stanką, wszystko na swoim miejscu, autystyczne serca mnie poruszyły, to zasługuje na mocny plus, nie na minus moim zdaniem. świetny wiersz, mocno się zaczyna, mocno kończy a fragment który powalił Roberta, powalił i mnie. pozdrawiam /m.
Waldemar Talar Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 moim skromnym zdaniem w całości bardzo pozytywny i ma wszystko to co powinien mieć dobry wiersz. więc również chylę czoła przed autorem. pozd.Waldemar
BoboFrut Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pani Stanisłowo, BoboFrut tylko pisze, co myśli;) A jak to komuś nie pasuje, to nie musi się odnosić;)
lubię latawce Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 powaliło mnie razem z krzesłem. dodaję do ula. już_z_rana_rozczulona_angie
H.Lecter Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Z wachaniem ale jednak minus.Nie znajduję uzasadnienia dla "grobowca poległych" i "studni Hitlera".Zgrzytają "lalki pozbawione tronu" i "uziemnienie chaosu".I najważniejsze,nie mam nawet cienia podejrzenia,czym mógłby być "Ideał z naszych autystycznych serc".Proszę mądrzejszych o pomoc,obiecuję wrócić jeszcze do tekstu.Pozdrowienia.
Judyt Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 nawet jeśli korony drzew ukłonią się ziemi ziarno kawy nie pobudzi zmarłych osadzonych w kruchej porcelanie to taki fragm. mówiący zdaje się o tym, że jeśli się coś utraci to już nie wróci, na dobre: autystycznych serc- wykazuje Autor, że istnieją zniekształcenia w obecnej mierze, ( a sięga do historii co wyczytać można z coponiektórych linijek) brakuje pozytywnego światełka, pozdrawiam ciepłoniaście
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja się nie rozwodzę...bynajmniej jestem ciągle ze sobą... dzięki za szarą mądrość bywaj /
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest pomysł jest wykonanie widz wstaje krzesło opada przedstawienie trwa... dzięki za opinie bywaj /
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja uważam że na każde słowo uważam ;) jeśli już uważam dziękuję za czas bywaj /
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo ogólnikowo i konkretnie dzięki za krótką notkę bywaj. /
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy ma swoje zdanie / to cieszy / Twoje zdanie też cieszy i nie przestaje dziwić...bo przecież dobrze jest się dziwić w życiu ... ;) dzięki bywaj . /
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzę ubrany / pod materiałem nie jestem nagi/ mam przecież ciało... dzięki za wzgląd i ożywienie powtórne tekstu bywaj./
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie planowałem żeby był spokojny ani żeby taki nie był wiesz o tym mimo wszystko dziękuję bywaj . /
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię miód / dawno nie jadłem ;) ale te owady to koszmar już od rana rozproszony w powietrzu T bywaj./
Tomasz_Biela Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki też za zgrzyt też wielu wierszy nie rozumiem możliwe że z powodu braku odpowiedniej liczby skojarzeń i odpowiedniej liczby nerwów dzięki za wywiercanie dziury w tekście staranie się przynajmniej bywaj. /
Rekomendowane odpowiedzi