Katarzyna Brzezińska Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Chcę sączyć go powoli, ze smakiem. Niech po kropli spływa do moich ust. A w kieliszku niech odbija się światło waniliowej świecy. Tego właśnie chcę. Tego klimatu, tej ciszy, tego zapomnienia. Niech ogarnia ciało, delikatnie je kołysze, relaksuje, odpręża. Niech przenika do podświadomości i pozwala jej marzyć. Niech rozbuja fantazję. Ulubiona muzyka. Niech odejdzie w niepamięć, da odetchnąć, spojrzeć gdzie indziej, dostrzec coś nowego. Niech odpłynie niechciana, smutna, niepewna. Moja tęsknota.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 dla mnie jakoś za mało i bez wyrazu, ale zaczekajmy na innych, bo to tylko moje subiektywne odczucia.
BlackSoul Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 tego klimatu - kompletnie nie pasuje , bez tego plus trzy kropki na końcu i będzie subtelnie : "A w kieliszku niech odbija się światło waniliowej świecy. Tego właśnie chcę. Tej ciszy, tego zapomnienia..." Ogólnie krótko , lepiej żebyś zrobiła z tego wiersz
Ania_Ostrowska Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Mam nadzieję, że nie pogniewasz się za bezceremonialną ingerencję, ale trudno mi opisać to, co mi w Twoim tekście nie pasuje - zamiast uwag podaję więc w jakiej formie bardziej przemawiałby do moich emocji: "Czerwone wino jak garść rubinów. Niespiesznie, ze smakiem, bukiet aromatów. Światło waniliowej świecy odbija się w szkle. Moja muzyka. Wygładza myśli. Kołysze ciało. Snuje marzenia. Klimat zapominania. Tego właśnie chcę. Pożegnać tęsknotę. Już jej nie potrzebuję. Niech odejdzie." Pozdrawiam serdecznie - Ania
Sceptic Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 jaki jest cel tego tekstu, bo "nie rozumię"
UFO Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Mnie sie podoba tylko pierwszy akapit, reszta zbyt banalna. Ale za ten pierwszy masz ode mnie plus, klimatyczny.
Katarzyna Brzezińska Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Dzięki za komentarze. Fakt, że króciutko. I bez zamierzonego celu, co pewnie jest błędem. Takie teksty lepiej trzymać na dnie szuflady... Ale dziękuję za jeden plusik. I pozdrawiam wszystkich serdecznie! Kasia
Rekomendowane odpowiedzi