James Dean Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 stworzył czas przestrzeń materię matematykę świat jest Jego pomysłem spośród nieskończonej liczby możliwości wybrał właśnie te nie wiemy dlaczego zamiast świata który jest mógł stworzyć coś innego bez czasu bez przestrzeni bez materii bez matematyki ale za to z czymś innym czego w ogóle nie da się nazwać ani wyobrazić a co być może już gdzieś istnieje jeśli ten świat kiedyś zniknie tak jak się pojawił coś pozostanie nie znikną wspomnienia o nim On będzie pamiętał każdą chwilę kimkolwiek lub czymkolwiek jest przeszłość jest niezniszczalna
Rachel_Grass Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 nie wiem, co powiedzieć. zatkało mnie. oczywista oczywistość oraz banalny banał kłują w oczy i to okrutnie. chyba nie da się wybrać fragmentu, z którego dałoby się napisać wiersz. i samego pomysłu też raczej trzeba zaniechać, bo będzie źle.
James Dean Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Rachel, czy odebrałaś/eś ten wiersz jako filozofię czy jako zapis prawd 12-latka (którym zresztą nie jestem) ?
adolf Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 coś w tym jest, aleta oklepana przerzutnia troche psuje czytanie i czyni wiersz sztampowym. Niewątpliwie coś w tym jest, chociaż do mnie nie przemawia - może zbyt wysilone? pozdr.
Don_Kebabbo Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Dwie pierwsze strofy mi się podobają - nic odkrywczego, ale na mój gust ciekawie przedstawione. Pomyślałbym jednak nad inną puentą. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi