Karol_Cioł Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 dzieci wdrapują się na krawężniki, obracają trzepaki - to cud, że nie jesteśmy narodem wybitnych akrobatów. rzadko chadzam twardo, częściej na krawędzi, mimo problemów z błędnikiem .lekkim zachwianiem wpisuję się w tradycję - zabawa w dywan, fikołki wychodzą głównie do tyłu. mama ostrzegała przed zdartym kolanem, nabitym guzem, złamaną ręką. sama całe życie stąpała po linie, odeszła płaskim asfaltem - brakiem wyzwań. chłopcy nie chcą grać z dziewczynkami w gumę( to im zostaje), siadają pewnie na cienkich gałęziach jabłoni. ze strachu zasłaniam oczy. zawsze okazują się lżejsi od powietrza. na mnie działa przyciąganie; tracę równowagę brakuje mi parasolki dla gracji. jak spadać to z klasą, a potem z zawziętością dziecka wdrapywać się na krawężnik. oddychać.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Fajna klamra:) Będę czytał, widać, że jest w czym przebierać. Pewnie w paru miejscach dałoby się podrasować (np. ten wers z asfaltem odstaje swoją oczywistością, może też "dla gracji" można wyciąć, "oddychać" na końcu też?), ale podoba mi się, zdecydowanie. Popraw też kilka spacji i nawias. Pozdrawiam!
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Na początku przestraszyłam się długości wersów... Ale tekst taki żywy i lekki (w dobrym tego słowa znaczeniu). Czytało się fantastycznie! A i głębszych refleksji nie brak...
adolf Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem jak dla mnie forma wysilona, czasem zleepk słów nic iwęcej, ale jest parę fragmentow dobrych, pzoatym nie manadużycia przerzutni - i to trzeba chwalic. pozdr.
Don_Kebabbo Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja zgrzytów nie widzę. Ode mnie plus. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi